Какав шок: Надал одустао од Аустралијан опена!

Шпански тенисер Рафаел Надал неће играти на Аустралијан опену.

Вијести 07.01.2024 | 10:33
Какав шок: Надал одустао од Аустралијан опена!

"Бик са Мајорке" се вратио на турниру у Бризбејну после годину дана паузе, победио Доминика Тима и Џејсона Кублера, а изгубио од Џордана Томпсона.

На том четвртфиналном сусрету је доживео повреду у пределу кука, али на његову срећу, није у питању део који га је мучио и због којег је пропустио малтене читаву прошлу сезону.

Ипак, Надал је одлучио да не ризикује и да се врати у Шпанију, где ће се лечити и опорављати, како би се вратио и био спреман за сезону на шљаци, која му је приоритет.

"Здраво свима, током мог последњег меча у Бризбејну имао сам мали проблем са мишићем који ме је, као што знате, забринуо. Кад сам стигао у Мелбурн, имао сам прилику да урадим магнетну резонанцу и микро посекотину на мишићу, не на истом делу где сам имао повреду и то је добра вест. Тренутно нисам спреман да се такмичим на највишем нивоу у мечевима на три добијена сета. Летим назад у Шпанију, да се лечим и одморим", написао је Надал на друштвеним мрежама и додао:

"Напорно сам радио током године за овај повратак и као што сам увек спомињао мој циљ је да за три месеца будем на свом најбољем нивоу. У оквиру ових тужних вести за мене што нисам у могућности да играм пред невероватном публиком у Мелбурну, ово није толико лоша вест и сви остајемо позитивни у погледу еволуције у овој сезони. Заиста сам желео да играм овде у Аустралији и имао сам прилику да одиграм неколико мечева који су ме учинили срећним и позитивним. Хвала свима на подршци и видимо се ускоро".

(Б92) Фото: ЕПА-ЕФЕ/ЈОНО СЕАРЛЕ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дисидент

07.01.2024 11:01

Можда није хришћански али овом момку је потребна озбиљна љекарска помоћ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покушаће још

07.01.2024 11:04

Ове године узети ролан гарос, и то је то, од њега. Остаће запамћен као краљ шљаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

07.01.2024 12:18

Ипак је Ноле још увек страх и трепет и заувек бр 1 у тенису

ОДГОВОРИТЕ
Name

Допинг

07.01.2024 17:42

Новак Допинговић,звани Ђоковић!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2024 22:17

Чачкогуз се упрпио.

ОДГОВОРИТЕ