ФЗО РС: Гужви има, али здравствени систем није стао

 Осигураници Фонда здравственог осигурања Републике Српске (ФЗО РС) не смију доћи у ситуацију да не добију потребну здравствену услугу, јер није стао здравствени систем, већ је тренутно онемогућен рад у ИЗИС-у, односно размјена информација у систему. Ово је, како је саопштено из ФЗО РС, једна од порука са данашњег видео састанка Дирекције ФЗО РС са свим филијалама Фонда.

Република Српска 05.01.2024 | 14:01
ФЗО РС: Гужви има, али здравствени систем није стао

"Наиме, поред тога што стручне службе за ИТ Фонда здравственог осигурања непрестано раде већ шести дан од хакерског напада на ИЗИС, и све остале службе и организационе јединице Фонда су максимално ангажоване, а првенствено како би осигураници што мање трпјели због новонастале ситуације", навели су из ФЗО РС.

Такође, како се додаје, од запослених у свим филијалама затражено је да буду максимална подршка здравственим установама у овим отежаним условима рада, а како би се заједнички са што мање проблема премостила ова ситуацију.

"Иначе, радници филијала Фонда су информисали менаџмент да су на терену и у сталној комуникацији са свим здравственим установама које су се добро прилагодиле овим ванредним околностима, да се придржавају инструкција добијених од Фонда, те да се осигураницима пружају потребне услуге само нешто споријом динамиком. Дакле, према ријечима запослених у филијалама Фонда широм Српске, изузев нешто већих гужви и споријег рада нема већих проблема у пружању здравствене заштите грађанима", наводе из ФЗО РС.

Са видео састанка истакнуто је, како се у саопштењу наводи, "и да је ова ситуација најбоље показала колико је ИЗИС унаприједио ефикасност пружања здравствене заштите и које предности је донио за комплетан здравствени систем, што сада препознају и здравствени радници".

"Према томе, сви у систему - ФЗО РС, екстерни партнери, здравствене установе, те све надлежне републичке институције улажу максималне напоре да се премосте посљедице високософистицираног хакерског напада на ИЗИС, који се догодио уочи Нове године, те да се Интегрисани здравствени систем поново успостави јер је ријеч о систему значајном за цијелу Републику и све грађане.

Захваљујемо и пацијентима на разумијевању и стрпљењу, а за сва питања и евентуалне проблеме приликом остваривања права из здравственог осигурања могу да се обрате заштитницима права осигураника у свим филијалама Фонда", кажу из ФЗО РС.

(БН) Фото:ФЗО

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Саггитариус

05.01.2024 14:34

Направите анкету међу докторима породићне медицине, са једноставним питањем, шта би им више одговарало, да се врати ИЗИС, или да се настави радити по програму са којим су радили прије ИЗИС-а, и 95 посто доктора ће бити за тај стари програм, који је бијо неупоредиво квалитетнији, од ИЗИСА који је неко из власти наметнуо да би из буђета извукао милионе марака!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

05.01.2024 15:42

Повратак на стари начин рада није ријешење, већ квалитетан, тестиран, поуздан и функционалан софтвер, уз техничку подршку и надоградње.

Name

Ре

05.01.2024 16:04

За нови програм су сви у дому здравља били присиљени да потпису да је добар нови програм,мада се сви зале да не ваља. Ал дјукин је наредила.

Name

Децко

05.01.2024 17:00

Нема висе подрске свјетских компанија за упдате софтwера, јер су сви на црној листи! Ускоро цете као и 1992. писати оловком упутнице, рецепте и дијагнозе у картон, као 92.! Имате махање из Њемацке...

Name

Јоја

05.01.2024 20:23

Сераницу дал имас трунке образа да поднесес оставку?

Name

грог

05.01.2024 14:37

Није ово ниста ново у свијету, код нас прије двије године фирма овако награбусила, одбили да плацају фирму за заститу система, било им скупо. Кроз пар мјесеци им се десава да им комплетан систем људи хакују закљуцавају податке, и тразе паре. Знаци у том тренутку ти немас појма ста имас у магацину од робе, немас појма коме треба испоруку да направис, нико то напамет не зна. Директор се насао са власником, уплатили паре на некакав рацун на Кипру, људи им послали кљуц...од тад на заститу дају, не гледају колико коста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савоо

05.01.2024 14:47

Де,не лазите висе народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

05.01.2024 14:51

Није стао ауто, само се точкови не окрећу. То је, у преводу, оно што пропали фонд поручује народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алаше драги

05.01.2024 15:07

ОВО СУ ЛАЖИ. Ништа не функционише!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Типо

05.01.2024 16:33

Онај Ален Цераниц нам ЗЛАТА вриједи. Он вуце цијелу ВЛАДу напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

05.01.2024 16:53

Операција успјела, пацијент подлего

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.01.2024 17:05

Сви били за програм. Као овце. Кафа једна за другом. Треба струка за то одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

05.01.2024 17:12

Јак нам здравствени систем инаце, ја болесна била докторица казе не смије дати висе од два дана боловања, а поједини добијају од доктора по мјесец а није им ниста, и нека иде све у три кад нам је здравство нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

05.01.2024 17:51

МАААРРРШШШШШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајд не сери

06.01.2024 03:03

Мафијаси једни 🤮

ОДГОВОРИТЕ