Широм Српске грађани весело ушли у Нову годину (ФОТО, ВИДЕО)

Бањалука је вечерас ушла у нову годину уз концерт Жељка Самарџића. Традиционално одбројавање заједно су одбројали градоначелник Бањалуке Драшко Сзанивуковић и Жељко Самарџић, који су пожељели Бањалучанима сретну Нову годину.

Република Српска 01.01.2024 | 00:18
Широм Српске грађани весело ушли у Нову годину (ФОТО, ВИДЕО)

Жељко Самарџић пјевајући своје хитове Бањалучане је и бројне туристе увео весело и раздрагано у Нову годину.

Грађани са којима смо разговарали кажу да очекују све најбоље у новој години, здравља, мира и благостања.

Весело је било и у бањалучким хотелима,ресторанима и кафићима.

Са групом Зана и Семберци ушли раздрагано у Нову годину

У  Нову 2024. годину градјани Бијељине су ушли уз групу "Зана", присјетивши се старих али и новијих хитова.

Пријатне зимске температуре лакше су се поднијеле уз који гутљај куваног вина и других топлих напитака који су могли да се купе на штандовима украшеним новогодишњим украсима у самом центру града.

Новогодишњу чаролију славља употпунила су свјетла зграде Градске управе која је ове године по први пут засијала у пуном сјају.

Неки од градјана су најлудју ноћ дочекали и у угоститељским објектима уз музику и укусну храну.

Након одбројавања у нови почетак атмосфера у центру града је била употпуњена свјетлима на небу украшеног спектакуларним искрама ватромета који се већ традиционалнао одржава.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је Нову годину свим градјанима Бијељине пожелливши им добро здравље, мир, слогу и љубав те је пожелио и да у ову годину удју са што мање проблема као и да је проводе чешће уз чланове породице.

"Циљ у години која је пред нама ће бити да се сачува управо породица разноврсним активностима које ће бити организоване у оквиру града Бијељине јер је породица основа развоја сваког друштва", истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Источно Сарајево без организованог дочека на отвореном

На подручју Источног Сарајева ни ове године није  организован дочек Нове године на отвореном.

Прослава новогодишње ноћи уприличена је у већини угоститељских објеката, а посебно весело је било на Јахорини.

Упркос недостатку сњежних падавина дочек Нове године привукао је  велики број туриста.

Како су навели из градске Туристичке организације смјештајни капацитети су попуњени око 80 одсто. Међу туристима предњаче гости из Србије, Црне Горе, Хрватске и Словеније.

Ни у Зворнику није било дочека на отвореном

У Зворнику није било организованог дочека на отвореном, али су се власници угоститељских објеката потрудили да добар провод буде загарантован.

Поред угоститељских објеката  Зворничани су Нову 2024.годину дочекали у кућној атмосфери.

Приједорчани уз " Легенде"  дочекали Нову 2024.  годину

Приједорчани свих узраста дочекали су Нову 2024. годину на Тргу мајора Зорана Карлице уз популарну групу ,,Легенде,

Одлуком градских власти, дочек Нове године није пратио традиционални ватромет, јер како је раније речено, средства за те намјене преусмјерена су у набавку хранилица за псе и мачке.

У склопу “Приједорске зиме 2024” на тргу су постављене кућице у којима су приједорски угоститељи представили своју понуду а кувано вино и ракија те топао чај су претходне вечери били право окрепљење за многе.

Бројни суграђани су Нову 2024. годину дочекали у неком од угоститељских објеката а највећи дио њих прошлу годину је „испратио“ код својих домова у породичном окружењу, са родбином и пријатељима.

И Добојлије у Нову годину ушли весело

У Добоју у парку Народних хероја Добојлије и гости доцекали су Нову годину уз Игора Вукојевића и Неду Петрушић.

Оља Карлеуша забављала је госте у хотелу Парк.

У ново лето Добојлије су ушле пјесмом и игтом, а у граду је приређен и ватромет.

Весело и у Вишеграду

Иако није било дочека на отвореном, весело је било и у Вишеграду, гдје је Нова година дочекана у угоститељским објектима.

Пјесме и игре није недостојало, као и наде да ће нова година бити успјешнија и боља.

И у Федерацији БиХ грађани на отвореном дочекали Нову годину

У еуфоричној атмосфери Мостарци и њихови гости дочекали су долазак 2024. године на организираном дочеку уз незаборавни наступ популарног пјевача Жељка Јоксимовића.

Јоксимовић је са Мостарцима и гостима одбројавао посљедње секунде 2023. године, након чега је услиједио ватромет и честитање.
Овај спектакуларни догађај окупио је више хиљада људи из различитих земаља регије, стварајући јединствену атмосферу.

Јоксимовић, је и вечерас освојио срца публике, а добра атмосфера ће многима остати дуго у памћењу.

Јоксимовић је изводио своје највеће хитове, а мостарској публици поклонио је и најновији хит ”Хиљаду жена”, којега је премијерно извео управо у Мостару, преноси Топпортал.

Небо изнад Мостара обасјали су и многобројни ватромети испаљени у поноћ, а Нову годину Мостарцима је честитао градоначелник Дарио Кордић.

Марија Шерифовић због петарди скратила наступ у Зеници

Марија је наступ у Зеници отворила пјесмом "Паметна и луда". Десетак минута прије поноћи Марија је на сцену позвала Зеничане Хану и Адија, а њих двоје су крај старе године обиљежили просидбом. Ади је пред Маријом запросио своју дјевојку Хану, а она је позитивним одговором одушевила и свог изабраника, али и Марију, као и хиљаде посјетилаца. 

Тачно у 00:00 сати на сцену је изашао градоначелник Фуад Касумовић који је уз ватромет свима пожелио много здравља, среће и мира у ова турбулентна времена, те се посебно захвалио Марији на њеном доласку. 

Ипак, оно што је сигурно бацило сјену на наступ јесте то што је Марија у неколико наврата упозоравала на петарде које су бацане на саму бину, те је и сам наступ, како је казала скратила петнаестак минута, преноси Аваз.

Црвена Јабука и Забрањено пушење у Сарајеву

Уз сјајну атмосферу и познате хитове популарних бендова "Бомбај штампа", "Забрањено пушење" и "Црвена јабука", те Елвира Лаковића Лаке, хиљаде Сарајлија и бројни туристи из регије и свијета упловили су у 2024. годину.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Невена

01.01.2024 00:50

Каква нова година😡😡😡Мени су испред зграде бацали балавци од 9,10година оне најаве петарде.То је узасно.Престрасно😡😡Полиције ни на видику,а када сам их позвала требало им је 15мин.да доду,а ови лудаци су се разишли.Нису полицајци могли раније,јер су били заузети.Као да су сеоска полиција,па имају једну патролу за цијелу Б.Луку😡😡Јадни смо са таквом полицијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.01.2024 01:00

Невена драга, узми једну љуту и мирно на спавање. Немој се бона нервирати. Пусти бона.

Name

Ре

01.01.2024 01:11

Аууу, Невена, не мрачи, срећна ти Нова година.

Name

А слусај

01.01.2024 01:39

Погледај само да они не мигу опслузити никога јер опслузују само једну обитељ стоцара и њихове увлакаце, бурле где год иде прати га логистицки 50полицајаца директ индирект, плус горицу игора децу имање прасце стевандица и друге па види циме се полиција бави, па питам те како це?

Name

Дакле

01.01.2024 05:37

Полицију си уместо као сервис градјана сто је смесно, претворили вецински у фирму за обезбедјење лицности од власти и њихових породица, а и институције раде само за њих, ви се ни институцијама не мозете залит у најгорем прете вам силом у правним стварима, дакле нпр полиција цува обитељ висковиц колико, колико других? Они уместо полиције треба да плате себи обезбедјење а не злоупотребљавају исте слузбе, али будуци да је криминал не бране се цасцу и постењем зато слободно не ходају сви их зато мрзе и треба им застита, коју губе градјани.

Name

Ре Невена

01.01.2024 10:05

Опусти се. Петарде су се увјек бацале око нове године и празника и бацала су их дијеца тј балавци.Ако си болесна то је друго, имају лијекови троси их лијеци се и мозда ти буде боље

Name

Господјо Невена

01.01.2024 10:23

Потпуно Вас разумијем и сам имам таква искуства. На залост, зивим у близини једног вецег игралиста и страсно је кроз какве сам хороре пролазио. Вас, барем, узнемиравају само за Нову, а ја морам трпити оргије током цијеле године. У овој дрзави, полиција ``патролира`` само по кафанама и кладионицама, друго их не занима. Једино, ако не платите неки рацун или харац, е онда вам саљу цијелу дивизију на врата. Благо ономе ко никада кроцио није у црни вијалет.

Name

Пуцалоооо се

01.01.2024 08:40

До бесвести! Полиције ни за лека! Она ради за партијасеи њихове породице ! Страсноо Све Институције заробили! Молимо ТВ БН !!!!!!! Да у Новој Години 3 пута на дан Репризира Град Њујирк ! Број Администрације Од Градонацелника до одборника! Па да неписмени народ види насу Корумпирану масинерију администрацију институције ! Користе ли политицари привилегије плате као на Брдовитом о будзету! Јесу ли одговорни пред законом зс Све једнак! Пратња се плаца из будтета све узурпирали урусили Систем! Дно дна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

01.01.2024 09:23

Ово није лицило на весеље него на ратно стање горе је било него 92 године немају људи мира требало је ово ноцас казњавати а не људе који усијеку дрва да огрију дјеци или казу неку истину јадни смо.само

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

01.01.2024 09:42

Шерифовићка треба отић у иран тамо имају шеријатски закон за такве изврате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

01.01.2024 12:15

Волио би само неко да ми објасни шта ми то у ствари славимо??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

01.01.2024 13:56

Ми преспавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

жућо

02.01.2024 03:15

Ко је славио и шта прошао сам кроз Бањалуку виђох само колону трактора и покојег бједног пензионера преврћу конте за смеће сутрадан колоне на изласку на граници ,дошли људи бједној родбини и што пре назад наша елита пише странци туристи ,па докле ће те красти и лагати.