Црна Гора разматра давање аеродрома под концесију

Министарство саобраћаја и поморства Црне Горе разматра да оба аеродрома у овој земљи буду под концесијом. Ресорни министар Филип Радуловић сматра да је то најбоље рјешење.

Регион 30.12.2023 | 18:20
Црна Гора разматра давање аеродрома под концесију

Према његовим ријечима, урађена је детаљна анализа у вези могућег давања аеродрома у Подгорици и Тивту под концесију. Констатовао је да нема много времена за доношење коначне одлуке.

“Свјесни стања у којем се налазе црногорски аеродроми, али и поступка који је започео још 2019., мишљења сам да што прије морамо донијети коначну одлуку да ли ће два црногорска аеродрома остати у државном власништву или их треба дати под концесију”, изјавио је.

Радуловић је предложио да се, како је рекао, одмах од све три компаније које су заинтересоване за концесију тражи понуда за евентуално преузимање аеродрома у Подгорици и Тивту. Мишљења је да је ово најбоље рјешење, јер се “поступак који је почео 2019. мора завршити и показати одговорност према међународним партнерима”.

Најавио је да ће овај поступак ће бити завршен током љета сљедеће године те да ће Влада Црне Горе донијети одлуку да ли ће једна од компанија добити концесију, да ли ће се расписати нови позив или ће аеродроми остати у државном власништву.

Подсјећамо да је стручњак за зракопловство Ален Шћуриц у септембру ове године, говорећи о могућности да бх. аеродроми буду дати под концесију, казао да је сигуран да ће аеродром у Подгорици ускоро бити дат под концесију.

Сједињене Америчке Државе и Европска унија су сугерисале премијеру Федерације Босне и Херцеговине Нермину Никшићу (СДП) да би аеродроми требали бити под концесијом.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бозиц је на прагу.

30.12.2023 22:19

НОВИ БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЦАРИ НИСУ У СТАЊУ НИСТА ВЛАСТИТИМ РЕСУРСИМА ДА УРАДЕ,КАД СВЕ РСПРОДАЈУ НА РЕД ЦЕ ДОЦИ И ГРОБОВИ ПРЕДАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

31.12.2023 23:41

прво се све унистава онда се то као спасава, концесија, немас висе ниста за реци, ко је то градио да сада ови такозвани политицари растјерују само да би се некоме умиљавали, срамота.

ОДГОВОРИТЕ