Пријава против Васића лакрдија и острашћени прогон

Недопустиво је и супротно владавини права, каже он, прогонити људе само зато што некоме нису по укусу.

Република Српска 29.12.2023 | 13:20
Пријава против Васића лакрдија и острашћени прогон

''Ово што Драгомиру Васићу ради Тужилаштво БиХ је чиста лакрдија и прогон људи из најприземнијих разлога. Ако има 'п' од правде и правне државе, увјерен сам да Суд БиХ неће потврдити оптужницу, да ће је одбацити, јер Васић у вријеме догађаја који су предмет оптужнице није имао апсолутно никакву ни војну, ни цивилну ни полицијску функцију. Само дан раније доселио се у Зворник из свог села, које је спаљено и уништено, као избјеглица'', став је СДС-а који је изнио предсједник Милан Миличевић.

Недопустиво је и супротно владавини права, каже он, прогонити људе само зато што некоме нису по укусу.

''Драгомир је седам година свог живота потрошио доказујући невиност у првој оптужници и процесу који се против њега водио због оптужби везаних за Сребреницу, а за вријеме када је био начелник ЦЈБ Зворник. То је врло достојанствено и без ријечи изнио. Како је било његовој породици, то само они знају. Ово сад је невиђена лакрдија и острашћени прогон. Још је незабиљежено да се против неког диже оптужница јер је био угледан међу својим комшијама, како они кажу – предводник избјеглих Срба'', истиче Миличевић.

Здрав разум, додаје он, каже да избјеглице када негдје дођу траже шта ће јести, гдје ће бити, траже своје рођаке и пријатеље, и сигурно је да први дан избјеглиштва не могу преузети власт и одлучивати о било чему.

''Не могу се људи прогонити нити норма достизати бесправним оптужницама. Нико се не смије на тај начин играти туђим животима и животима њихових породица. Зато сам увјерен, понављам, ако има 'п' од правне државе да Суд БиХ неће потврдити ову скарадну оптужницу'', закључио је Миличевић. 

(БН) 

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АКТИВИСТА

29.12.2023 13:56

Сва ова таковања и прогон Срба је резултат Додикове политике,свађа са БХ тужилаштвом. Доласком на власт је подржавао оснивање истих и гласао за огроман буџет сиду. Подржавао прогон Срба, али бранио истраге за организовани и привредни криминал. Сада када његова гузица сједа на судску столицу повампирио се. Напада суд са својим сателитима, лоповима, Нешићом, Жељком, Сревандићем,борачком, и логорашком послушним јадима. Е данас Сипа прогони Србе као никада. Не бира ко је чинио недела, а ко нема ама баш никакве везе са злочинима. Питам се хоће ли иједан борац из Зворника и Српске остати а да га неће осуђивати. Смири се уништи нас лудачке са својим полтронима. Подршка за све Зворнички борце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

29.12.2023 14:33

А је ли . Добро сте се изјаснили а не само Додик да дизе глас ! Па оцекујете да народ гласа за вас 10 година само Додик па Додик вама опозицији једини Додик проблем а онај нациста није ови тзв судови којима су српска нејац легитимни војни циљеви нису проблем када цете против њих дици народ на протесте а не само против Додика ... бедници јадни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

29.12.2023 17:54

Ма ајде мајмуне дрекави... Није ли ти некад пало на памет па да се запиташ како то да у Федерацији тужилаштва само гањају криминал, а у Р. Српској само наводне ратне злочине.... Мислиш ли да је то случајно?

Name

Славица 51

29.12.2023 14:58

Поштовани и драги др.Миличевићу Враћате наду...желим Вам добро здравље и пуно успјеха у раду Поздрав из италијански Алпа,гдје сте увијек и поново,добро дошли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.12.2023 15:25

Свака цаст предсједнице , цекају људи на васу реакцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцна Српска

30.12.2023 01:50

Подрска Милицевицу. Одмјерен, искрен, не лети, полако. Подрска Васицу за ову оптузбу лазну. ДИРИГОВАНО..али не И за политику садасњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле већ

30.12.2023 10:11

Ах ти васићи, ах ти васићи, браћа далтони Зворника и зворничкога краја. Намају мјере, нити су кад имали, нема им краја.

ОДГОВОРИТЕ