Ухапшен власник сплава "Картел" и још три особе

По налогу тужилаштва у Београду су ухапшене четири особе због потапања сплава "Картел".

Србија 28.12.2023 | 17:34
Ухапшен власник сплава "Картел" и још три особе

Поводом догађаја који се одиграо у ноћи између 23.-24. децембра када је потонуо сплав “Картел” на Сави, по налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, полицијски службеници МУП-а, Управе криминалистичке полиције, Одјељења за истраживање експлозија, пожара и хаварија и Одјељења за увиђајно-оперативне послове утврдили су идентитет четири лица.

Ријеч је о власнику и другим одговорним лицима за која постоји сумња, како наводе, “да се у њиховим радњама стичу сви битни елементи кривичног дјела Изазивање опште опасности из члана 278. став 3 у вези става 2 Кривичног законика.”

Наиме, након прикупљања потребних обавјештења, увида у расположиви видео запис, те на основу других расположивих доказа изведених у досадашњем току предистражног поступка утврђено је да постоји основ сумње да се у радњама В.М., А.Е, М.М. и Н.Б. стичу сва битна обележја наведеног кривичног дјела.

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање осумњичених В.М., А.Е, М.М. и Н.Б. у трајању од 48 сати, у којем периоду ће осумњичени бити саслушани, те ће након изношења њихове одбране тужилаштво донијети одлуку да ли постоји неки од законских основа да се према неком од осумњичених предложи одређивање притвора.

Даље у току доказног поступка биће наложено вјештачење у оквиру ког ће вјештак дати свој налаз и мишљење на основу расположивих доказа као и прегледа објекта, те бити испитани оштећени и изведени докази на основу којих ће бити утврђено колика је висина штете која је наступила услијед критичног догађаја, те да ли су нека лица задобила повреде критичном приликом, као и прибавити медицинску документацију како би се утврдила врста и тежина повреда које су евентуално задобили учесници предметног догађаја приликом потонућа сплава, пише Аваз.

Такођер, ово тужилаштво је наложило полицијским службеницима да утврде да ли је критичном догађају, односно потонућу сплава „Картел“ претходила тучњава, те да се утврди идентитет лица која су учествовала у тој тучњави, као и да ли су приликом тучњаве нека лица задобила повреде, те врсту и тежину евентуално задобијених повреда.

Након прикупљања свих расположивих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања, тужилаштво ће донијети одлуку о даљем поступању у овој кривичноправној ствари.

Подсјећамо,  кобне ноћи је на том сплаву наступао сарајевски репер Цунами.

(Аваз) Фото:Нова.рс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Арса

28.12.2023 17:50

Па потопио их цунами,ствар је јасна ко дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Картел..

29.12.2023 06:27

Симпатичан назив

Name

Ана Марија

28.12.2023 18:06

Засто их хапсити.Нису они никога назјерали на сплав.Сплав планиран за 100 људи њих 500.Сами су бирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еси паметна

28.12.2023 20:05

А сто сплав нема дозволу?Засто је пустено људи много висе него је дозвољено?

Name

Ре Ана Марија

28.12.2023 20:17

Ко би требао да броји људе? Гости између себе да се пребројавају? Не могу вјеровати да си написала такву глупост.

Name

Назив

28.12.2023 18:18

Сплава нам све говори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

29.12.2023 10:02

То су они што су против Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ