Сједница Дома народа Парламента БиХ у Сарајеву

Сједница Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, 12. у актуелном мандату, најављена је за данас у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 28.12.2023 | 07:59
Сједница Дома народа Парламента БиХ у Сарајеву

У предложеном дневном реду су извјештаји ревизорских и других институција, као и давање сагласности Дома за ратификацију више уговора Босне и Херцеговине с међународним банкама ради реализације различитих пројеката везаних за изградњу путне инфраструктуре у БиХ, здравствене, енергетске пројекте, као и за регистрацију некретнина и унапређење квалитета зрака.

Међу предложеним тачкама дневног реда су избор три члана у Управни одбора Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета, као и закључак о оснивању привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине за провођење процедуре именовања члана Независног одбора за праћење услова боравка и поштивања људских права особа које издржавају затворске казне или друге мјере изречене судски у кривичним поступцима.

Предложено је и давање сагласности Дома народа за ратификацију споразума са Србијом и Црном Гором о финансирању активности из програма прекограничне сарадње до 2027. године. Ове споразуме би ратификовале Европска комисија уиме Европске уније те уиме БиХ Дирекција за европске интеграције а уиме влада Србије односно Црне Горе Канцеларија те Министарство за европске интеграције.

ГРЕВИО одбор подносилац је извјештаја за Босну и Херцеговину о законодавним и другим мјерама за провођење одредби Конвенције Вијећа Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици (Истанбулска конвенција) и Препоруке Одбора потписница Истанбулске конвенције Вијећа Европе од 21. септембра 2023., па је и овај извјештај једна од бројних најављених тачака дневног реда данашње сједнице Дома народа.

(Фена) Фото: Фена

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

28.12.2023 08:28

Где је ово сједница Дома народа парламента БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

28.12.2023 10:06

Те кочничаре треба одмах распустити и избацити из устава

Name

Синдикат

28.12.2023 09:59

А да ли тај исти дом може да усвоји измјене и допуне закона о полицијским.службеницима,којим.су полицајци са БиХ нивоа ,Гранична,Сипа,Дирекција дискриминисани у односу на припаднике Мупа РС приликом.одласка у пензију . Овакве ствари су не допустиве.

ОДГОВОРИТЕ