Данас свједоче чланови породица убијене дјеце

У Вишем суду у Београду данас би требало да се сведочењем оштећених настави суђење у парничном поступку против породице Кецмановић - мајке, оца и дечака, који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.

Србија 28.12.2023 | 07:42
Данас свједоче чланови породица убијене дјеце
Ово суђење почело је у октобру, када је закључено припремно рочиште, а данас би требало да сведоче породице Чикић, Мартиновић и Божовић, чији чланови су убијени 3. маја у школи.
 
Тужбу је поднело укупно 27 тужилаца, односно чланова породица жртава масакра, а тужени су малолетник и његови мајка и отац.
 
Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.
 
Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.
 
Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови, и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.
 
Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.
 
У парничном поступку против дечакове мајке, Виши суд у Београду донео је решење о привременој мери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.
 
Више јавно тужилаштво у Београду је 10.октобра подигло оптужницу против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.
 
Решење о потврђивању оптужнице постало је правоснажно, па се очекује да Виши суд у Београду ускоро закаже почетак суђења и у том кривичном поступку. 
 
У овом суду води се још једно суђење по тужби против породице Кецмановић, школе и државе, коју су поднели чланови породице Дукић, чија девојчице је убијена у школи.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДрМр

28.12.2023 10:50

Мајка нема везе са овим случајем. Блокирање њене имовине је фарса. Она ничим није утицала на сина да почини злочин. Мајка није била дужна да архивира оружје јер је отац био власник и дужан да обезбједи оружје од нежељене употтебе. Држава пере себе јер је неспособна и корумпирана. Такдјер, одговорност оца је упитна јер пуцање у стјељани НИЈЕ ЗАБРАЊЕНО за малоöјетна лица. Отац може бити одговоран искључиво због необезбједјивања неовлаштене употребе. Дакле, он није обезбједио оружје и једино због тога сноси одговорност. Дјечак Коста је у вријеме убистава био потпуно законски НЕОДГОВОРАН. Такви су закони и Устав Србије и ма колико све то било страшно, ПРАВНО гледајући Коста јесте убио те људе али законски је НЕВИН и чак откривање његовог идентитета је КРИВИЧНО дјело... Нека држава Србија преиспита властите мораöне норме и слављење криминалаца, ратних злочинаца и слично

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

28.12.2023 23:19

Слазем се скоро са свим овим сто си написао, осим ово задње..