Тужилац тражи притвор за 4 лица због шверца кокаина

- Осумњиченима за стварање криминалне организације и шверц више од 2,5 тоне кокаина након саслушања у Специјалном државном тужилаштву одређено је задржавање, а тужилац тражи и да им се одреди притвор, сазнају подгоричке Вијести.

Регион 27.12.2023 | 09:46
Тужилац тражи притвор за 4 лица због шверца кокаина

Ту криминалну екипу, међу којима је и гранични полицајац Зоран Ковачевић, СДТ терети да су током 2020. и 2021. године у неколико наврата успешно организовали прекоокеански транспорт кокаина и метамфетамина.

Према тврдњама СДТ-а, дрога је путовала бродовима од Јужне Америке до Европе и од Европе до Аустралије.

По њиховом налогу 25. децембра у акцији Специјалног полицијског одељења ухапшени су Ковачевић, Ненад Нововић, Недељко Бркан и Милован Бурић.

У оквиру истраге СДТ-а расписана је потрага и за одбеглим Баранином Радем Војводићем, за којег верују да је у нарко-бизнису био десна рука Зорана Дрешића који је из затвора координисао шверцом дроге.

На ту истрагу Специјално државно тужилаштво ставило је ознаку тајности, казао је Вијестима адвокат Жељко Ђукановић, бранилац бившег поморца Недељка Бркана.

“Мом брањенику, који је иначе бивши поморац и неосуђивано лице, на терет се ставља кривично дело стварање криминалне организације и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Негирао је извршење кривичног дела и није желео да одговара на питања тужиоца. Одређено му је тужилачко задржавање у трајању до 72 часа. Тужилац се изјаснио да ће предложити одређивање притвора”, казао је адвокат Ђукановић.

Он је истакао да због тајности поступка не може говорити о детаљима.

(Тањуг) Фото: ЕПА-ЕФЕ/БОРИС ПЕЈОВИЦ,илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар