Најмање осам особа погинуло, једна нестала

- Најмање осам особа је погинуло, а једна се води као нестала у Аустралији након јаких олуја са грмљавином и поплава које су погодиле исток земље током божиц́них празника, саопштиле су данас власти.

Свијет 27.12.2023 | 07:42
Најмање осам особа погинуло, једна нестала

Више од 90.000 потрошача и даље је без електричне енергије, а стотине далековода је оштећено због чега ће бити потребно више дана да се обнови снабдевање, пренео је Ројтерс.

Невреме је погодило аустралијске државе Викторија, Нови Јужни Велс и Квинсленд 25. и 26. децембра доносец́и јак град и бујичне кише. 

Јак ветар је носио кровове и рушио дрвец́е у појединим од најтеже погођених подручја.

Три мушкарца су погинула након што се јахта преврнула у близини острва Грин у заливу Моретон у Квинсленду, рекла је новинарима комесарка полиције Катарина Керол. 

Деветогодишња девојчица и једна жена пронађене су мртве у поплавама у одвојеним инцидентима у Квинсленду.

Две особе су погинуле након што су се на њих срушила стабла. 

Једна жена је пронађена мртва у кампу у Викторији након што су се поплавне воде повукле, саопштила је полиција. 

Метеоролози и за данас прогнозирају кишу у Аустралији.

Истовремено се неколико региона на западу Аустралије бори са пожарима, а ватрогасац волонтер је погинуо док је гасио шумски пожар, јавили су локални медији.

(Тањуг) Фото; Тањуг/АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зашто

27.12.2023 10:16

не објављујете сваки дан да у Гази сваки дан Чуфути убију најмање по 300 цивила дјеце стараца и жена???? То вам није вијест нека олуја у тамо некој Аустралији то вам је битно! ОБЈАВИТЕ МОЈ КОМЕНТАР АКО СТЕ НОРМАЛАН ПОРТАЛ!!!

ОДГОВОРИТЕ