ЈК: Психопате нападају ботовски у хордама и на најболеснији начин!

Јелена Карлеуша више пута је говорила о својој борби са ружним коментарима и сајбер насиљу од стране људи са друштвених мрежа, а сада се огласила и поводом смрти Михаила Јањушевића.

Магазин 26.12.2023 | 17:28
ЈК: Психопате нападају ботовски у хордама и на најболеснији начин!

Брат ријалити учесника Марка Јањушевића пронађен је мртав у свом стану, а сумња се да је извршио самоубиство. Убрзо затим су испливале језиве преписке и коментари са мрежа где су га називали погрдним именима и вређали. Већина твитераша сумња да је управо то линчовање допринело његовом лошем психичком стању.

Карлеуша јасног става као и увек дала је свој суд о овој трагедији која је одјекнула у медијима попут бомбе.

Mihailo Janjušević, Marko Janjušević Janjuš<спан цласс="имгСоурце">ФОТО: НИКОЛА АНЂИЋ, ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ

- Читам по порталима о самоубиству брата оног лика Јањуша из ријалитија, који је највероватније себи одузео живот због злостављања и увреда на друштвеним мрежама. Сваки пут ме дубоко погоди када видим како разгоропађено онлине зло узима животе. Сваком ко без свог имена и слике, са лажног профила, шаље другима лудачке увреде, а тај неко због тога изврши самоубиство - судила бих за убиство. Ако је реч о деци која су показала посебну окрутност у нападима на слабе, такође бих имала ригорозне мере и за њих и за родитеље. Истог момента би биле пронађене све ИП адресе тих олоша који су писали те ствари и сви би били похапшени за најтеже кривично дело. Много ми је жао свих који нису довољно јаки да издрже онлин напад и мржњу јер знам да те онлине психопате нападају ботовски у хордама и на најперфиднији и најболеснији начин и тако задају тежак психолошки ударац и за најјаче. Шта мислите како знам?! Знате сви ви одлучно како знам - написала је ЈК и наставила:

- Најгоре од свега је што жртвама онлине линча нема ко да каже да га нападају тужне помеће пи**ице које би кукале и извињавале би се и плакале у полицији као црвићи. По правилу су то бедници у правом животу, неуспешни и искомплексирани, невидљиви, небитни... Жао ми је овог момка поготово што је трпео нападе због брате, због своје сексуалности... Да ужас и апсурд буде већи, лично сам блокирала на Инстаграму тог ријалити Јањуша управо због константних бруталних увреда које ми је писао и вређао ме, а да ме и не познаје. Али он није једини. Нажалост, због константних онлине увреда најгоре врсте морала сам да блокирам и многе друге, назови познате мушкарце, попут певача Слободана Радановића који се љигаво представља као некакав заштитник жена а једну жену и мајку напао је небројено пута управо онлине. Све су то пи**етине, сви ти који онлине вређају али сам ја те чињенице свесна и могу да ми поп**е к**ац. Али има пуно оних који са тим злостављањем не могу да се изборе као ја. И зато долази до трагедија. Свакој жртви онлине насиља, претњи, сексуалног понижавања, исмевања, поручујем да могу да ми се обрате. Решење је у самопоуздању и самопоштовању. А када поштујете и волите себе могу и голе слике да вам објаве, да вам прете и ударају на породицу, посао, живот и децу, издржаћете - поручила је Јелена.

Певачица је такође открила шта мисли да је корен проблема, али и навела колико је важно да се о томе јавно прича.

- Додала бих још једну запањујућу чињеницу. Највећи онлине насилници постају управо оне групације људи које од малена трпе репресију и одбацивање друштва. На првом месту, највећу онлине агресију показују припадници ЛГБТ заједнице, и то према људима истог сексуалног опредељења као они, а затим и према женама. Они статистички испољавају најокрутнију мржњу према сличнима на друштвеним мрежама. Корен проблема лежи управо у дубоком комплексу због различитости које им је створило друштво, породица... Онлине агресију показују они који су трпели физичко и психичко насиље у породици. Онлине насилници према женама су и они који су гледали злостављање жена у породици у детињству, њихово понижавање, исмевање. Деца присвајају тај шаблон. Нажалост, жртве насиља од стране друштва у раном детињству обично постају исти такви насилници или се потпуно повлаче у себе, што је опет корен проблема нефункционалног друштва. То су они који гледају насиље над људима или животињама и бирају да не реагују. Ту долазимо до зачараног круга. Мали број је оних које је ужасно и неправедно животно искуство навело да буду заштитници и борци против насиља, гласноговорници. Само они који су успели сами да победе лични рат. Рат са самим собом се води заувек - написала је ЈК и додала:

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/12/17/12/3751506_wхатсапп-имаге-20231217-ат-12.20.32-пм-1_фф.јпг?вер=1703593262" алт="Драган Ђилас, избори, избори 2023, гласање, гласацко место, Јелена Карлеуша" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: СТЕФАН СТОЈАНОВИЋ/ МОНДО

- Такође, они који су као мали гледали како отац злоставља мајку, такође испољавају агресију у одраслом добу. Тако такви дечаци туку своје жене када одрасту, а девојчице расту у жене којима је насиље над њима нешто што се подразумева. Оно што свима треба јесте разговор на ову тему. Не шапат, него јасан и гласан јавни разговор и покретање једне врсте едукације и за жртве и за насилнике. Јер нико није рођен као жртва и нико није рођен као насилник. Породица и друштво од детета праве будућег убицу или будућег лекара, председника... Проблем је што се код нас о овим темама јавно не разговара. Али мораћемо - закључила је Карлеуша.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/12/26/13/3764598_сајбер-насиље-схуттерстоцк-1722168685_фф.јпг?вер=1703595058" алт="сајбер насиље" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: СХУТТЕРСТОЦК

<стронг>СОС телефон за помоћ СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

<стронг>Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

<стронг>Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг. Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4324824/психопате-нападају-ботовски-у-хордама-и-на-најболеснији-нацин-јк-потресена-због-смрти-михаила-свакој-зртви-насиља-поруцујем">курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар