Погинуло четворо у току снимања сватова

- Црна Гора је занијемила након вијести о трагедији у мјесту Брезојевица, на излазу из Плава, на локалитету Економија, када су у директном судару два аутомобила погинуле четири особе из Плава.

Регион 26.12.2023 | 07:59
Погинуло четворо у току снимања сватова

 Настрадали су брачни пар из Плава, младић који је такође из Плава и сниматељ РТВ "Глас Плава".

"У Ургентни центар након несреће допремљена су тијела двије особе, мушкарца и жене. Покушана је реанимација, али, све је било узалуд" рекли су убрзо послије несреће из Клиничко болничког центра Беране.

Иако су се неколико сати љекари Клиничко-болничког центра у Беранама борили да га спасу, тешко повређени сниматељ РТВ "Глас Плава" Мирза М. подлегао је повредама. Тако се трагилчни биланс кобне несреће попео на четири жртве. Јединац у родитеља, млади Неро Ц., омиљени момак из чаршије, преминуо је у Дому здравља у Плаву.

Мушкарац и жена чија реанимација није успеља су млади брачни пар - Мерсин Х. и његова супруга Елдина.

Тако су се обистинила страховања љекара у Беранама да би црни биланс несреће која је снашла малени Плав и неколико породица у њему могао да буде још трагичнији!

Иначе, саобраћајна несрећа се догодила око 19.35 сати, када је дошло до директног судара два аутомобила, по свој прилици због брзе вожње и претицања. О цијелом догађају постоји више верзија, али се поуздано зна, а о томе говоре и смрскани аутомобили, да су се два аутомобила дословно ''закуцала'' један у другог.

"Трагедији је претходила свадба у Рожајама, коју је Мирза снимао. Када су сватови кренули према Плаву и дошли до Брезојевицама надомак града, док је снимао колону сватова дошло је до директног судара" прича саговорник "Новости", који тврди да су након стравичног праска аутомобили полетјели у ваздух, а да је једно возило дословно пролетјело крај њих.

У њему је повређен возач стар око 60 година, који је имао срећу да преживи трагедију од које је занијемила цијела Црна Гора.

На путу Андријевица-Плав-Гусиње, саобраћај је био у прекиду неколико сати. О узроцима трагедије, ускоро ће се изјаснити вјештаци саобраћајне струке.

"Било је језиво вечерас у Плаву. Одјекивале су сирене, свијетлеле су ротације полицијских и амбулантних возила. Пометња на све стране. Мука једна. Били су добра дјеца", каже један времешни Плављанин.

Језиво је било и у Беранама док су под ротацијама великом брзином транспортовани страдали млади људи у Клинички центар, гдје су чекале спремне хируршке екипе и љекари разних специјалности.

(<стронг>Новости) Фото: Бијело Поље онллине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рики

26.12.2023 09:58

Туга. Сауцесце родбини погинулих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сватови

26.12.2023 12:54

Прилично раскаласно свуда на Балкану као да се само ми зенимо и у дајемо. Зашто не донијети законска рјесења да се колона сватова и путања морају пријавити муп и путања ослободити ( очистити од других возила) а полиција да прати колону. То траје можда пола сата и крај а не овако да се гине.

ОДГОВОРИТЕ