Протест коалиције СПН, испред РИК-а поновљени захтјеви

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) окупиле су се вечерас, поново испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), а саобраћај у Улици краља Милана је блокиран.

Србија 25.12.2023 | 19:04
Протест коалиције СПН, испред РИК-а поновљени захтјеви

Њима су се придружили и студенти, који су данас протестовали испред Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и тражили да им се омогући увид у бирачки списак, а због чега је шест сати био блокиран саобраћај у Улици кнеза Милоша, Немањиној, Бирчаниновој.

Представници коалиције СПН истакли су да су испред РИК-а како би подржали колеге који штрајкују глађу осам дана и поновили своје захтеве који се односе на понављање избора.

Један од носилаца листе Мирослав Алексић рекао је да је јуче кандидат те листе за градоначелника Београда Владимир Обрадовић "само желео да се са балкона Скупштине града обрати учесницима протеста, али да му то није дозвољено". Представници листе "Србија против насиља" су рекли да, уколико њихови захтеви не буду испуњени, протест одрже и сутра у 18 часова.

На скупу су представници коалиције СПН Драган Ђилас, Мирослав Алексић, Александар Јовановић Ћута, Јанко Веселиновић, Павле Грбовић, Радомир Лазовић. Представници коалиције подржали су данас протест групе студената одржан испред Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Србије, током којег су студенти најавили да ће поднети нови захтев у коме ће од свих локалних самоуправа тражити да им омогуће увид у бирачке спискове и да ће им дати рок до среде.

Јучерашње протесте обележили су нереди који су почели након што су предвођени лидерима СПН-а, демонстранти направили прстен око Скупштине Београда и покушали да на силу уђу у зграду.

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице и моткама разбијали врата. МУП је раније данас саопштио да је током ноћи због нереда процесуирано 38 особа, а да је осморо припадника полиције повређено.

Због јучерашњих нереда данас је заседао и Биро за координацију служби безбедности.

(Тањуг) Фото:Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

+

26.12.2023 08:44

ЗАШТО ПОЛИЦИЈА НИЈЕ СПРИЈЕЧИЛА РУШЕЊЕ СКУПШТИНЕ У БГ. ПА ИМАЈУ ОРУЖЈЕ. ЧЕМУ ИМ СЛУЖИ, АКО ЋЕ СЕ ПУСТИТИ ТАКВЕ РАДЊЕ. ПУСТИЛИ НА ВОЉУ ЛУДАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

26.12.2023 10:02

У демократији право на протесте су легални и полиција ту немозе ниста да уради.Протести су били 1991,па 2000 -те. и 2012,а увијек је била крива власт јер зели да владају дозивотно.Када схватимо да је нормално да се власт мијења онда би протести исли у другом смјеру.Знаци било би опет протеста,али не због избора него протести због плата незадивољних радника,протести због цијена и других права народа,а неби се протестовало ради избора.Код нас се на власт долази силом,а силом се и одрзава власт.

Name

Xxx

26.12.2023 10:35

Све их под хитно иза ресетака. Русе вец дуго дрзаву и устав а убедљиво изгубили па ни близу цензуса нису Ста хоце насилу власт а ко фол боресе против насиља. Багра невидена Хапсите то Вуцицу одма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лео

29.12.2023 13:48

Јадна ли је Српска полиција када двадесет пропалих студената блокира милионски град.

ОДГОВОРИТЕ