Гуске постале чувари затвора у Бразилу!

Затвор у Бразилу у држави Санта Цантарина је заменио своје псе гускама чуварима.Тако су гуске постале чувари затвора ,јер оне испуштају гласне звукове када открију чудне звукове, као на пример када неко покушава да побегне из затвора!

Занимљивости 25.12.2023 | 15:57
Гуске постале чувари затвора у Бразилу!

У данашње време, затворски комплекси имају најсавременије системе за откривање који отежавају затвореницима да неоткривени побегну. Ипак, без обзира на технолошка достигнуц́а, увек је добра идеја имати и резервни аналогни систем детекције, у случају да софистициране ствари не успеју.

Људски чувари и пси чувари су обично норма, али неки затвори користе неке мало чудне методе .

На пример, неколико затвора у Бразилу заменило је псе чуваре гускама, за које кажу да су не само једнако ефикасни, ако не и више, вец́ и јефтинији за одржавање. Очигледно, гуске имају веома добар слух и испуштац́е гласне звукове кад год открију чудне звукове, упозоравајуц́и на тај начин људске чуваре.

“Имамо ми и електронски надзор, као и лични надзор… и на крају надзор гусака, које су замениле псе“, рекао је директор затвора Маркос Роберто де Соуза за Ројтерс.

“Ноц́ је веома тиха. Чак и дању, као што видите, веома је тихо место, а ноц́у још више… Простор погодује овој врсти безбедности у случају гусака.”

Јато “чувара гусака“ патролира простором између унутрашње ограде затвора и његовог главног спољног зида.

Бразилски затвори се вец́ најмање 12 година ослањају на гуске као чуваре како би спречили бекство затвореника. Још 2011. године, затвор Собрал у Сао Паолу доспео је на насловнице међународних вести због увођења шиштавог јата гусака као средства за упозорење људских чувара на сумњиве активности.

Занимљиво је да гуске вец́ најмање две године помажу кинеским граничним патролама о којима смо писали овде на нашем сајту. да држе илегалне имигранте на одстојању, јер су много боље од паса у откривању буке и вођењу својих људи који брину о извору.

(занимљивостидана.цом)

 

Коментари / 0

Оставите коментар