Родитељима поврат ПДВ-а за куповину опреме за бебе

Јучерашња сједница ПД ПС БиХ донијела је неколико, за нормалне услове неочекиваних, али за нашу власт потпуно логичних, обрта. С једне стране имамо СНСД који је повукао иницијативу за смјену министра Хелеза за којег су у претходно периоду говорили да је смеће, глуп, србомрзац и тако „патриотски“ стали иза његове лажи да у Републици Српској постоје кампови за обуку паравојних формација, док с друге стране имамо ове из „Тројке“, који су се клели у највише моралне вриједности, а онда гласали против смјене министра Кошарца због породичног насиља, о чијим моралним „квалитетима“ је излишно говорити. 

Република Српска 22.12.2023 | 17:00
Родитељима поврат ПДВ-а за куповину опреме за бебе

Рекао је ово предсједник ПДП и посланик у ПД ПС БиХ Бранислав Бореновић, додајући да је у мору тешких тема, лажи и обмана, јучерашња сједница ипак изњедрила и нешто позитивно. 

- Веома сам задовољан што је усвојена иницијатива коју смо предложили колегиница Мира Пекић и ја, а којом се омогућава поврат ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе коју може да оствари родитељ, односно старатељ дјетета старости до двије године у износу до 3.000 КМ. Под овим се подразумијевају храна за бебе, пелене, креветац, колица, столица за храњење и аутосједалица – рекао је Бореновић. 

Истиче да је иницијатива подржана од стране свих посланика, осим СНСД, те да очекује реакцију Савјета министара у прописаном року. 

- Овом иницијативом се обавезује Савјет министара да у року од 60 дана припреми Приједлог измјена и допуна Закона о ПДВ, како би се иницијатива могла реализовати. Желим да вјерујем да ће испунити своју обавезу и да имају разумијевања да ћемо на овај начин родитељима умањити дио издвајања из кућног буџета за куповину опреме и хране за бебе и то до 3000 КМ. У вријеме када биљежимо константан пад броја становника, а с друге стране континуиран раст цијена основних животних намирница који није праћен на адекватан начин растом личних примања грађана, ово је једна од конкретних мјера за олакшавање финансијске ситуације родитељима дјеце до двије године старости, али и побољшање демографске ситуације – рекао је Бореновић. 

Истиче да је то животна тема којим би се парламентарци на свим нивоима, у оквиру својих надлежности, морали много више бавити. 

- Уосталом, ми смо бирани да заступамо интересе људи, а не да, што се на нашој политичкој сцени нажалост најчешће виђа, причамо празне приче. Ова иницијатива је само једна од планираних које ћемо предложити у наредном периоду- поручио је Бореновић.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Маја

22.12.2023 17:48

Браво за идеју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удрузење висецланих породица

22.12.2023 17:48

Конацно добра ствар, много помазе свима нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро Градиска

22.12.2023 17:49

Свака цаст Бореновицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

22.12.2023 17:49

Све похвале за приједлог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој Мирко

22.12.2023 17:50

И опет снсд и вулићка против.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2023 13:20

Шта мислиш да се предложи поврат ПДВ-а за флашу ракије кад се купује, пошто би то и теби ваљало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви се,

23.12.2023 17:59

Само хвалите неким приједлози, који у старту немају прођу, мислиш ли да ће Уио мијењати закон и пристати на то, што то уосталом није Иванић одмах урадио кад је уводио закон у примјену.

ОДГОВОРИТЕ