Виле, куће, фирме: Објављена имовина Додика и Вишковића

Тешко је утврдити стварно стање имовине Милорада Додика, а подаци познати јавности говоре о више некретнина у БиХ и Србији, како у личном власништву, тако и у власништву супруге и кћерке Горице.

Република Српска 22.12.2023 | 14:59
Виле, куће, фирме: Објављена имовина Додика и Вишковића

Бити најбогатији, не значи бити и најмоћнији, као што ни бити најмоћнији, не значи бити најбогатији. 

Финансирање институција Босне и Херцеговине

Овим законом уређује се припрема, доношење, извршење, рачуноводство, извјештавање и надзор Буџета Босне и Херцеговине, јединствени рачун Трезора на нивоу Босне и Херцеговине и инвестирање јавних средстава, и принципи, систем и хармонизација финансијског управљања и контроле у институцијама Босне и Херцеговине.

Буџет представља акт Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине којим се утврђује план финансијских активности буџетских корисника, који обухвата пројекцију износа прихода и утврђеног износа расхода за период једне фискалне године. Овим буџетом такође је утврђена горња граница цјелокупног дуга Босне и Херцеговине, укључујући и постојећи дуг и пројекцију новог дуга за дату фискалну годину;

Буџетски корисници су све институције Босне и Херцеговине и сви остали органи који се финансирају из буџета и регулаторни органи и они се дијеле на:

Ентитете, односно Федерацију Босне и Херцеговине и Република Српска, као и Брчко Дистрикт Босне и Херцеговине;

Фискална година је период од 1. јануара до 31. децембра.

Милорад Додик: Виле, куће, фирме на члановима породице, али и санкције Велике Британије и САД-а

Предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и актуелни предсједник Републике Српске, Милорад Додик, на власти је од 2006. године када постаје предсједник владе Републике Српске. У априлу 2022. године Велика Британија увела му је санкције због нарушавања легитимитета и функционисања БиХ. Санкције укључују забрану путовања у Велику Британију и блокаду имовине у тој земљи. Претходно су му санкције изрекле и Сједињене Америчке Државе.

Додикови финансијски подаци укључују различите изворе прихода, међу којима су приходи од пољопривреде и издавања куће. Тренутна плата за обављање функције предсједника РС није позната, но за исту позицију у претходним мандатима од 2010-2014, те 2014-2018, примао је плату од 3.932 КМ, односно 4.913 КМ.

За вријеме мандата у Предсједништву БиХ, Додик је примао плату од 6.324 КМ.

Компаније

Додикова породица посједује различите компаније са широким спектром пословних активности:

Син Игор:

– Фруит Ецо д.о.о. – Игор Додик је суоснивач компаније која се бави воћарством са сједиштем у Градишци. Компанија је остварила приход од 1.812.193 КМ.

– Леомаx Интернатионал д.о.о. – Игор Додик је власник компаније која се бави посредовањем у трговини разноврсним производима са сједиштем у Бања Луци. Компанија је остварила приход од 126.223 КМ.

Кћерка Горица:

– Тринитy Медиа & Цонсултинг д.о.о. – Горица Додик је оснивачица ове агенције за промоцију (рекламу и пропаганду) са сједиштем у Лакташима. Компанија је остварила приход од 44.000 КМ.

– ЗУ Апотека Греен Лине – Горица Додик је оснивачица апотеке која се бави трговином на мало медицинском робом, ортопедским помагалима, козметичким и тоалетним препаратима, са сједиштем у Бања Луци. Специфичан приход није наведен.

– Глобал Либертy д.о.о. – Горица Додик је оснивачица компаније која се бави воћарством са сједиштем у Лакташима. Компанија је остварила приход од 27.033 КМ.

– Агапе – Горица Додик је власница компаније која се бави угоститељством и трговином, са сједиштем у Бања Луци. Специфичан приход није наведен.

– Агро воће д.о.о. – Горица Додик је власница компаније која се бави воћарством, производњом и трговином, са сједиштем у Лакташима. Компанија је остварила приход од 255.711 КМ.

– Алтернативна телевизија друштво за информисање д.о.о. – Специфична функција и пословна активност ове компаније нису наведени, а сједиште се налази у Лакташима.

Зет Павле Ћоровић:

– Агро Дестил д.о.о. – Павле Ћоровић је оснивач и директор компаније која се бави дестилирањем, прочишћавањем и мијешањем алкохолних пића са сједиштем у Лакташима. Компанија је остварила приход од 600.471 КМ.

– Ред Боx Медиа д.о.о. – Павле Ћоровић је власник компаније која се бави графичким дизајном, оглашавањем, трговином и услугама, еxпорт-импорт са сједиштем у Бања Луци. Компанија је остварила приход од 639.868 КМ.

– Монте блоцк д.о.о. – Павле Ћоровић је оснивач компаније која се бави изградњом стамбених и нестамбених зграда са сједиштем у Бања Луци. Прецизан приход није наведен.

Имовина и некретнине

Тешко је утврдити стварно стање имовине Милорада Додика, а подаци познати јавности говоре о више некретнина у БиХ и Србији, како у личном власништву, тако и у власништву супруге и кћерке Горице.

Према подацима Центра за истраживачко новинарство (ЦИН), Додик је сувласник куће и имања у Градишци површине 24.998 квадратних метара у вриједности од 300.000 КМ. Према имовинском картону, власник је и виле у Београду површине 342 квадратна метра у вриједности од 1.700.000 КМ.

Поред тога, Додик има стан у Лакташима, површине 77 м2, који се процјењује на вриједност од 80.000 КМ према имовинском картону из 2022. године. Овај стан је у дијељеном власништву са супругом Сњежаном.

Има и кућу у Београду, површине 342 м2, која се такође процјењује на вриједност од 1.700.000 КМ према имовинском картону из 2022. године. Треба напоменути да је ова некретнина била под хипотеком од 2009. године због кредита од скоро 1,5 милиона КМ који је Додик подигао код Павловић Интернатионал Банк а.д. Ова кућа је у потпуном власништву Милорада Додика.

Додик посједује и гаражу у Београду површине 45 м2, без доступних информација о процијењеној вриједности. Ова гаража је такође у потпуном власништву Милорада Додика.

Супруга Сњежана такође има своју имовину, укључујући земљиште у Лакташима површине 155.915 м2, без доступних информација о процијењеној вриједности. Ово земљиште је у потпуном власништву Сњежане Додик.

Она такође посједује пословни простор у Лакташима површине 101 м2, који се процјењује на вриједност од 100.000 КМ према имовинском картону из 2022. године. Овај пословни простор је такође у потпуном власништву Сњежане Додик.

Два комада земљишта у Лакташима, површине 42.986 м2 и 29.973 м2. Према имовинском картону, Додик је процијенио вриједност ових земљишта у Бакинцима и Крнетама на 89.000 КМ свако. Ова земљишта су у потпуном власништву Сњежане Додик.

Кћерка Горица Додик посједује стан у Бања Луци површине 345 м2, без доступних информација о процијењеној вриједности. Овај стан дијели власништво са супругом Павлом Ћоровићем.

Такође, Додик је продао два стана у Београду, оба површине 78 м2, али нису наведене информације о продајној цијени и датуму продаје.

Напомена: Све наведене вриједности и информације односе се на податке из имовинских картона из 2022. године.

Нермин Никшић

Политичку каријеру започео је као члан Социјалдемократске партије БиХ (СДПБиХ) од 1993. године. Кроз године, Никшић је обављао различите функције унутар странке и државних институција, укључујући позицију генералног секретара СДПБиХ, посланика  у Представничком дому Парламента Федерације БиХ, и федералног премијера.

Никшићева финансијска ситуација обухвата различите изворе прихода и имовину. Стан у Сарајеву вриједан 125.200 КМ и два стана у Коњицу процијењена на 56.000 КМ су дио његовог имовинског портфолија. Посједује и викендицу вриједну 70.000 КМ у Борцима код Коњица, као и заједничко власништво над пословним простором и земљиштем укупне површине 883 квадратна метра. Ова некретнина, процијењена на 15.000 КМ у 2014. години, касније је заложена за кредит од 200.000 КМ.

Додатно, Никшић има кредит у Зираат Банк у износу од 60.441 КМ, чије измирење је планирано за март 2025. године. Његова плата као премијера Федерације БиХ тренутно није позната, али се може упоредити са платом његовог претходника, Фадила Новалића, која износи 3.442 КМ плус додатак од 196 КМ.

Никшићева породица такође игра улогу у његовим финансијским подухватима. Његов син Харис је власник фирме ЦТК-Царбиде Тоолс д.о.о. Коњиц, у којој Никђић сувласник. Фирма је специјализована за машинску обраду метала, с приходом од 664.028 КМ. Нермин Никшић пренио је свој удио у овој приватној фирми сину Харису.

Радован Вишковић

Информације о имовини Радована Вишковића, премијера Републике Српске, предмет су контроверзи и оптужби за корупцију. Постоје наводи да је Вишковић повезан с фирмом “Лакинг” из Источног Сарајева, која се бави изградњом луксузних зграда и објеката, те куповином теретних возила.

Ова фирма је наводно регистрована као предузеће за оглашавање у медијима, али је убрзо проширила свој пословни спектар. Такође, постоје оптужбе да је Вишковић користио своју позицију за добијање уносних послова за фирму. Ове тврдње, међутим, нису потврђене службеним изворима.

Плата премијера Републике Српске, Радована Вишковића, недавно је била повећана на 7.624 КМ бруто, што је око 4.700 КМ нето​​.

Међутим, из Владе Републике Српске тврде да се одлука о повећању плата не односи само на предсједника Владе и министре, већ је донесена за све запослене у јавном сектору, као резултат договора са синдикатима да се плате у Српској повећају за 10 одсто​​.

Лидија Брадара

Лидија Брадара, предсједница Федерације БиХ, започела је политичку каријеру као чланица ХДЗБиХ од 2000. године. Радила је у администрацији Општине Кисељак, а у Скупштини Средњебосанског кантона била је посланик у три мандата. Делегирана је у Дом народа Парламента ФБиХ 2014. и 2019. године, а 2022. освојила је посланички мандат у Федералном парламенту. Предсједница Федерације постала је ове године.

Што се тиче њеног имовинског портфолија, Брадара дијели власништво над неколико некретнина са својим супругом Шимом. Међу њима су кућа у Босни и Херцеговини процијењена на 84.000 КМ и земљиште процијењено на 48.000 м2. Такође, Брадара посједује аутомобил Опел Инсигниа вриједан 20.000 КМ, док њен супруг посједује Ауди вриједан 30.000 КМ.

Тренутно нису познате информације о висини плате Лидије Брадаре као предсједнице Федерације Босне и Херцеговине. Међутим, њен претходник на тој позицији, Маринко Чавара, имао је просјечну мјесечну плату од 3.500 КМ за 2017. годину.

ЦИН тужио институције за недостављање података и ограничавање слободе приступа информацијама

У одговору на упит Форбеса БиХ, Центар за истраживачко новинарство (ЦИН) је истакао своје дугогодишње напоре у тражењу информација о платама и накнадама високих дужносника у Босни и Херцеговини. 

“ЦИН наведеним институцијама годинама шаље захтјеве за доставу података о платама и накнадама предсједника и потпредсједника Федерације БиХ и Републике Српске, на основу Закона о слободи приступа информацијама. Иако се у захтјеву тражи тачан износ плате и осталих накнада у виду дневница, службених путовања, хотелског смјештаја, регреса, отпремнина, из ових институција достављају само коефицијент за обрачун плата и осталих накнада уз навођење закона који то прописују,” наводе у одговору ЦИН-а.

Такође наводе да Влада Републике Српске одбија дати информације о платама премијера, тврдећи да појединачне исплате плата, накнада и других примања нису јавне према Закону о раду Републике Српске.

Такође, њихови одговори често не прате прописану форму према Закону о слободном приступу информацијама, често изостављајући информације о правном лијеку који грађанима омогућује да уложе приговор на примљено рјешење.

Упркос жалбама Омбудсмана БиХ због овог питања, Влада је игнорисала дописе Омбудсмана и више се није оглашавала, осим понављања тврдње да плате нису јавне.

(БН/Форбес) 

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Само да нам

22.12.2023 15:02

не покупе и оно са приватног имања у заносу патриотизма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,+

22.12.2023 16:32

Оваквом народу и не треба боља власт,кад не чини ништа да се ослободи највећих окупатора у историји БиХ!Ни Турска,ни Аустро-угарска окупација,нису нанијели толико зла народу БиХ,колико ова криминална секта,па се ондашњи народ дрзнуо да скине окове.Боље би нам било да смо окупирани остали,него ово што пролазимо,то би нам потврдили и наши мудри,храбри,и борбени претци,што се и мртви окрећу у гробу,због нашег кукавичлука. Највећи криминални олош,успио је обезвриједити борце,инвалиде,раднике,сељаке,омладину,дјецу рођену,и нерођену!!! Кроје законе по својој мјери,отимају,краду,спроводе силу!!! Шта још треба да нам ураде,да схватимо шта нам је чинити?!?!?!Да нам тек рођене бебе одузимају и продају као стоку?!Да нас избацују из кућа и станова на улицу?!Признајем да сам један од робова,и желим да се борим за слободу,само се питам има ли још оваквих,и гдје??? Зато ћу рећи:"БРАВО,ДОДИЧЕ,БРАВО,МАФИЈО!!!УЗМИТЕ СВЕ ОВОЈ ГАМАДИ,ДУШУ СТЕ ВЕЋ УЗЕЛИ."

Name

Лакинг доо

22.12.2023 16:43

Радован Висковиц је регистровао своју фирму Лакинг доо И Сарајево на свог првог комсију Драгана Лаловица. Ова фрима је за пар година колико је Висковиц премијер досла до милионских послова и повецала проходе за 300%. Дараган Лаловиц је власник милионских вриједних земљиста на Јахорини и у Лукавици а до свега је досао узимајуци мито од разних изводјаца радова којима је Висковиц давао послове. Драган Лаловиц је такодје трговао са спајањима парцела на Јахорини тако сто је за спајање парцеле и одлуку владе РС да се додијели земљисте узимао од инвеститора по 200х еура. Све су ово мале цифре ако се зна да је трзисна цијена м2 земље на Јахорони достизе и 1000еура по квадрату. Све се то зна и прица по Јахорини и Лукавици сви знаји да је објекат хотела који се гради поред Термага власниство тог Драгана Лаловица а у ствари Радована Виксовица. Велики је сукоб интереса на Јахорини измедју Елека, Висковица и Говедарице око тога ко це висе узети земљиста и преородати.

Name

Сјечка

23.12.2023 07:55

А фирме и комбинације на Хан Пијеску? Сваки дан се товари роба и за њих мора бити! Наравно прекласирана у робу ниже вриједности!

Name

ре

22.12.2023 15:07

Гледајте их а борац РС нема ништа у њиховом криминалу, како су дебели а посебно вратине дебеле од јагњића и прасића и пуни џепова разни валута и снаге за крампати крампом на некој тешкој грађевини у затвору РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

22.12.2023 17:22

Додикова жена прави земљопосједник. Свака част.

Name

Какво крдо воде...

22.12.2023 15:07

Мало и имају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.12.2023 15:16

Није ту ни половина набројана. Ето гласајте да јос висе имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

22.12.2023 15:17

А Проинтер,кога ви правите будалом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.12.2023 15:22

Све су то они стекли бранећи наш народ.То је све за наше добро.Ха.ха.ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенцy

22.12.2023 15:25

Кад пишете о имовини,напишите истину,ако смијете,То није ништа од оног што има и ви то знате.Син му је јавно рекао да имају 83 фирме,да би исправио изјаву од прије пар дана да има 68 фирме. Милиарде и ме спомињете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чему Паника

22.12.2023 15:27

Што се тиче Милета, од 2006 па до данас,прошло је 17 година, за то вријеме, он је у платама добио нешто мало више од 1 мил. к.м. ,е сад, ако се све ово може купити за те паре, онада је све ок. !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овце моје...

22.12.2023 15:29

Бити у политици (власти) значи , бити ван народа, а фол служити својој држави - наорду. Политика је одлично средство да живиш ван законских правила и да се богатиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

22.12.2023 15:39

ДОДИК ЈЕ 30.О6.1.998 ДОНИО ЗАКОН О ПРИВАТИЗАЦИЈИ ДРУШТВЕНИХ ПРЕДУЗЕЋА. МУЉАЖА СА ДИОНИЦАМА И ВАУЧЕРИМА, УЗ ПОДОБНЕ ПРОЦИЈЕНИТЕЉЕ, ЈЕ БИЛА, ЗЛАТНИ РУДНИК, ЗА БОГАЋЕЊЕ СВИХ ЊИХ. МАНИПУЛАТОРИ СУ СЛОЖНО И УЗ БАГАТЕЛУ КУПОВАЛИ ОД РАДНИКА ВАУЧЕРЕ И ДИОНИЦЕ. ПРВО ИСТИЈЕРАЛИ РАДНИКЕ ПРЕД КАПИЈЕ, БЕЗ ПЛАТА И СИЛНИЦИ, КАО ХИЈЕНЕ ПОХАПАЛИ СВУ РС. СВЕ НЕЗАКОНИТИ СТЕЧЕНО, СВАКОМ ГРАЂАНИНУ ТРЕБА НАЦИОНАЛИЗОВАТИ. ТО ЋЕ ЦАЉДА МЛАЂИ ОБРАЗОВАНИ ПОЛИТИЧАРИ УРАДИТИ. У ИСТОРИЈИ ЉУДСКОГ РОДА, НАЈЛАКШЕ СЕ БИЛО ОБОГАТИТИ ИЗА СОЦИЈАЛИЗМА У "ДЕМОКРАТИЈИ". УЗ ГЛУПИ И НЕУКИ НАРОД. БОГАТИ ОПЕТ МИСЛЕ, ДА СУ ПАМЕТНИ. ОНИ СУ ПОКВАРЕНИ, А НАРОД ОВЦЕ. НЕТРЕБАЛО ИМ, ШТО СУ ГОД ИД НЕЧИЈЕ ДИЈЕЦЕ И БОРАЦА ОТЕЛИ. Обичан грађанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурга

22.12.2023 15:50

Слазем се у потпуности са васим коментаром

Name

Бл

22.12.2023 15:51

Гдје сте СРПСКИ БОРЦИ молите за 10км мјесецно цега сте ви борци и које дрзаве кад вам овај све узео и сваке 4г добијете 50км награде за глас зато сто сте гинули какви сте ви борци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рјесење

22.12.2023 16:04

Прво народ рс одсколовати да небуде глуп и слијеп код оцију па онда на гласање

Name

Прасеци

22.12.2023 15:55

Хахахааа, да бог да вам паре затребале а не имали их коме дати… ови сто су се лијецили некада, знају ста то знаци! Каква земља дебила, Горица најспособнија од свих горе наведених… хахахаа какав кретенизам…

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарајево

22.12.2023 16:20

Додик је влас двадесет година и имао је могуцнос да краде, сто нараво није уреду али ме интересује гдје ови из СДС Саровиц ,Бабаљ ,Момо Мандиц напљацкасе оволику имовину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

22.12.2023 16:32

Уопште није тешко утврдити имовину Додика, то је читава једна територија по имену Република Српска у оквиру државе која се зове Босна и Херцеговина, а која је израз воље Српског народа из деведесетих година прошлог вијека ђе је у рату погинуло 30 хиљада Срба или убијено не порећи да је погинуло/убијено и пар десетина хиљада муслимана и хрвата за своје тежње а допринос тог Додика је ништаван у остваривању те воље и изгибеније и расељавања и исељавања још 10 пута више Срба и још је како влада напустило пар стотина хиљада Срба из РС а она мили Боже земља благостања, е то је његова имовина, та РС читава са свим живљем, стоком, земљом, водама, шумама, колико вриједи све то, толико му је богатство

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

22.12.2023 16:32

БОГАТАСИ ПОЛИТУЦАРИ,А НАРОД ЛУД СТО УХ УОПСТЕ ПОМИЊЕ ДА ПОСТОЈЕ.ПА РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ЈЕДИНА У ОКРУЗЕЊУ ДА НИЈЕДНА МАРКА ПОМОЦИ НИЈЕ ОДВОЈЕНА ГРАДЈАНИМА РЕОУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРЕД БОЗИЦНЕ И НОВОГОДИСЊЕ ПРАЗНИКЕ.ДА ЛИ ПРЕМИЈЕР И ПРЕСЈЕФНИК ЗНАЈУ ДА ЈЕ У ТРАФИЦИЈИ СРПСКОГ НАРОДАДА ЗА БОЗИЦ ПЕКУ ПЕЦЕНИЦУ,А ДА ОВЕ ГИДИНЕ ТРЕБА ДАТИ ЦИТАВУ ПЕНЗИЈУ ЗА ПРАСЕ ОД 20 КГ.ДА ЛИ ИХ ЈЕ СРАМОТА СЈЕСТИ ЗА БОЗИЦНИ ДИРУЦАК ,АКО ЗНАЈУ ДА 70 ПОСТО СРАНОВНИКА НЕМА ТАЈ ДАН ЗА НАЈОСНОВНИЈЕ ЗА ПРАЗНИК.НЕКА СУ СЕ ОБОГАТИЛИ ,И НЕКА УГОСТЕ СВОЈУ ФАМЕЛИЈУ,А ОВИ СТО ИМ ТАПСУ ,НЕКА ИМ ЈОС ДОНИРАЈУ ,СЕВАП ЈЕ.ПРОКЛЕТОМ НИКАД ДОСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

22.12.2023 16:42

СИРОТИЊА у души, криминалци на челу државе, ако то још постоји на овим просторима. Све го лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дудук

22.12.2023 16:46

Додиг има 7 милијарди КМ, по истрагама агената и све ће то припасти народу РС кад га свргну до маја 2024. г.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Редудук

22.12.2023 18:26

Мало морген нрмизе њему нико ниста

Name

xxxx

22.12.2023 16:48

Додик је увијек био и остао уз свој народ и са својим народом и он ће увијек бити ту док год народ могне издржати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

22.12.2023 18:02

Дуго те није било, колико год пута прочитам, сваки пута се насмијем ! Богами народ издржава, изгледа да гузице подмазује скупим лубрикантима, лагано клизи, зато се и не буни !

Name

Ко има њему се даје

22.12.2023 16:55

Што је то толико битно.Да сам ја Додик имао би бар дупло код оваквог глупог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и туга

22.12.2023 18:24

Политицари се разбацују пуцају од дебљине, а пензионери немају засто кг пецења узети за Бозиц, најлаксе прицати како нас напада Смит и босњаци,глумити србенде и пунити свој дзеп

Name

Буранија

22.12.2023 17:02

А шта је са "Алумине" из Зворника??? Зашто је нема на листи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила мајко

22.12.2023 17:25

Сто му не завирите и под јастук, мозда и тамо има који милион, није он једини који има милионе, али вас само занима Додик, јер он вам је оцито камен у ципели, цини ми се да сте ви тв а не полиција и инспектори. Први сам који би затворио не само Додика, већ сваку лопузу која краде било ста, али ви сте претјерали сваку мјеру, превисе сте провидни, ја не замисљам тако медије, али никакво цудо све су слицне у 5 грама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

22.12.2023 20:33

Земљак, ово је објавио "Форбс", а БНТВ је само прењела њихов извјештај ! "Форбс" нема никакав проблем, они објаве имовину било ког свјетски познатог политичара, у чему је проблем, да објаве имовину ових наших кокошара ?

Name

Ре

22.12.2023 17:38

Неби било лоше да чујемо и какав доњи веш носе, кад смо се до сада свега наслушали онда да и то чујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад објављујете

22.12.2023 18:07

Кад објављујете овакве цланке онда они морају бити потпуно а не поврсни. Ја знам а И јавност да ови ликови имају тога јос јос јос а ни они висе не знају ста имају. Има старо зивотно правило,сто је народ примитивнији И дрзава сиромаснија ликови у политици су богатији. То су болесни људи,како И'м мозе бити добро а њиховом зивотно окрузење је брутално сиромасно. Психијатрија за прво народ а онда за те ликове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упрасв

22.12.2023 18:12

Лукач ради преко својих ловаца рудник угља и ауто пут Б. Лука Приједор. Илегално продаје орузије преко фирме из братунца гдје су власник. Ово није истрага за бих не медјународни шверц орузија…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Золе

22.12.2023 18:50

Додик од џепарца нек остави на страну само 10% ето богатства, свакако га нико не контролише где троши те паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

22.12.2023 18:53

Ако. Народ им дозволио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У бре цовеце

22.12.2023 19:12

Ста ови у Републици Српској наводно имају. Не смам да помислим колико онда имају неки у Србији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка

22.12.2023 19:46

Па ваљда и јесте поента да они зиве а народ презивљава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

22.12.2023 19:55

Како радили ,тако им БОГ помогао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

22.12.2023 19:58

Узми све што ти живот пружа.Ојхааа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аасас

22.12.2023 20:34

Сви у окрузењу. Мисле на своје. Пензионере само обј нас ниста распају се милијардама наама недју ниста. А тзак је зивот са 300км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.12.2023 20:49

ТО САМО ПРОЛАЗИ КОД ГЛУПИХ СРБА ПА ОНИ СУ ОДАВНО БИЛИ ЗА ПРДЕКАНЕ.ТО САМО ТУЗИЛАСТВО У САРАЈЕВУ И СУД У БАЊА ЛУЦИ НЕВИДИ УСТВАРИ МОРА ДА ЗАТВОРИ ОЦИ НА ПЉАЦКИ СТОЉЕЦА .ПИНК ПАНТЕРИ СУ МАЛЕ МАЦЕ ЗА ОВОГ СЕЉОБЕРА КОЈИ ЈЕ ОПЉАЦКО СВЕ СТО СЕ МОГЛО ОПЉАЦКАТИ.МОРЕ МАРС СВИ КОМПЛЕТ ДРЗАВА ЛОПОВСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возућа

22.12.2023 23:36

Опет да им покажеш 100 еура, изгазили би се у стампеду. Није лако сита најести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

23.12.2023 07:54

Најбоље да сте му квадрате претворили у мм2 онда би били милиони квадратних милиметара.... А приходе да покажете у јуанима па да испадне милијардер Баш је на наручен овај текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.12.2023 09:14

Противници режима и не могу ниста лијепо реци о Додику и другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврдолинијас

23.12.2023 10:35

Додик у Бакинцима на имању посједује две куце са базеном, језером/рибњаком, спортским теренима са свлационама и велику ладару за гозбе, и ако то вриједи само 300, 000 ево одмах цу ја купити( минимум 2,000,000) а викендица код воцњака вриједи висе од 500,000(само вањске плоцице плацене 500 марака по квадтату)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снезана

23.12.2023 10:48

Док народ гладује, они сви успесни, на фацама се види да су подмукли и незасицени у своју корист. Туга за комплетан Балкан и Балкански Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србовање

23.12.2023 17:02

нико се није висе обогатио од додикове фамилије на србовању, нема бољег бизниса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сам

24.12.2023 06:51

Доксу други коису бранили републику српску остали беде додиг све покраде .додик је једна јајара и лопов коије повезан са вуцицем беливуком и митробице.требаму забранити улаз у србију.и босанцима коису гласали за вуцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није лепо сам?

24.12.2023 11:34

Засто би требало људима који другације мисле, забранити улаз у Србију? Није лепо због политике,делити људе на ове или оне.То раде само неки екстремни,тоталитарни резими. Због не једноумља и постоји висе странака.Знас другар,једно је сигурно. Да нико ван Србије није гласао за тај несрецни снс, он би имао исту пролазност.А знас ли засто? Не замери.