Чешки министар: Пуцњава у Прагу суманути чин

- Чешки министар унутрашњих послова Вит Ракушан изјавио је да је данашња пуцњава на Карловом универзитету у Прагу "суманути чин који Чешка никада у својој историји није доживела".

Свијет 21.12.2023 | 20:29
Чешки министар: Пуцњава у Прагу суманути чин

"Изражавам саучешће свим жртвама овог невиђено суманутог чина, који Чешка никада у својој историји није доживела", рекао је Ракушан на конференцији за медије, преноси ББЦ.

Он је додао да су се оваквих дешавања "сви плашили", али да је то било тешко спречити.

"Трагедија је дубока, трагедија ц́е сигурно имати и многе друге последице на атмосферу у школи, на ближње, на оне који су евакуисани из зграде, а који су били сведоци трагичног догађаја", рекао је Ракушан.

На Филозофском факултету Карловог универзитета на Тргу Јана Плаха у Прагу данас се догодила пуцњава у којој је, према последњим вестима убијено 15, а повређено 30 људи, као и да је нападач убијен.

Чешка полиција је навела и да је отац осумњиченог за пуцњаву раније данас пронађен мртав.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

21.12.2023 21:08

Сваки дан све више неурачуњивих људи хода земљом. И за њих суда нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какво је цудо

21.12.2023 21:20

Није ни чудо који лудаци воде новонастале државе. Психитријски пацијенти глуме државник а онда произведу убице невиних људи. Притисак је енорман, излудјују народ својом примитивно Сци, простаклуком и не знањем.

Name

Украјбасти

22.12.2023 07:41

Удариле европске вриједности људима у главу!

Name

Слобода

22.12.2023 13:15

Нису Пробкем неурацунљиви људи проблем је сто власт дозвољава да свака будала има орузје .У Републици Српској Сваки Србин има орузје из страха га цува ако се буде опет ратовало против муслимана и Хрвата цувају орузје скривено по селима .Дрзава би требала разорузати градјана али назалост то се неце десити .

ОДГОВОРИТЕ