Рочиште није заказано: Ухапшени још увијек нису саслушани

Тужиоци Тужилаштва БиХ још увијек нису саслушали предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца, бившег директора ОБА-е Османа Мехмедагића и адвокатицу Васвију Видовић, потврђено је за Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 20.12.2023 | 08:59
Рочиште није заказано: Ухапшени још увијек нису саслушани

Њихови адвокати су рекли да нису саслушани у својству осумњичених тако да им нису саопштени ни основи сумње за шта се терете.

Претпоставка је да би рочишта могла бити заказана данас послијеподне.

Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и бивши директор Обавјештајно безбједносне агенције Осман Мехмедагић предати су јуче у надлежност Тужилаштва БиХ након вишесатног испитивања у просторијама СИПА-е.

Мехмедагић и Дебевец су ухапшени у понедјељак послијеподне у операцији припадника СИПА-е.

Главни државни тужилац Миленко Кајганић је навео да се Мехмедагић и Дебевец терете да су у 2020. години починили кривична дјела злоупотреба положаја на начин да су незаконито прислушкивали судије Суда БиХ и службеника Тужилаштва БиХ приликом провођења радњи из предмета Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

Очекује се да ће тужилац затражити од суда одређивање притвора у трајању од један мјесец.

Осим Мехмедагића и Дебевца, јуче је приведена и адвокатица Васвија Видовић која се терети за кривично дјело спречавања истраге.

(Клиx)  Фото:Клиx

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

одговор

20.12.2023 09:43

Господине судија Дебевац,тако је то кад ти ниси хтио лопове да хапсис,они це тебе тако ти и треба све док суд непостане праведна инстититуција која це радити свој посао без уплитања политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2023 10:41

Све су то папци бурлини хапсите све редом са бурлом , да народ крене без криминала да живи како треба послије 22 г у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2023 12:11

"Неко" врши притисак да се опструише, да буду ослобођени...