Нова сазнања: Из депоа Вишег суда нестала и дрога

Из депоа Вишег суда у Подгорици, осим 19 комада оружја и неколико мобилних телефона, украдена је и мања количина дроге.

Регион 20.12.2023 | 07:36
Нова сазнања: Из депоа Вишег суда нестала и дрога

То је утврђено пописом судског магацина у којем се чувају доказни материјали из кривичних предмета, а који је почео 11. септембра због сумње да је обијен.

Недуго потом, те сумње су се испоставиле као оправдане, јер су запослени, сасвим случајно током пописивања ускладиштених доказа, открили отвор од тунела који је, утврђено је сутрадан, прокопан из подрума приватног стана у суседној згради у Његошевој улици.

“Попис је у току. То је све што можемо рећи за сада”, казали су данас Либертасу у Вишем суду у Подгорици, који је и раније, у више наврата, одбио да одговори на питања у вези са пописом доказног материјала у депоу. Нису одговорили ни да ли и из колико предмета недостају докази.

Украдена два пиштоља за планирање убиства Беливука и Миљковића?

У међувремену, адвокат Дамир Лекић рекао је, 12. октобра, на главном претресу у Вишем суду у Подгорици, да располаже информацијом да су украдена два пиштоља из списа предмета против оптужених за планирање убистава српских криминалаца Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Суткиња Нада Рабреновић, која је председавала већем, најавила је тада да ће наводе адвоката Лекића, браниоца оптужених Јанка Вукадиновића, Радована Станишића, Момчила Милића и Алмира Мујахоџића, проверити до наредног рочишта, 15. децембра.

Међутим, суткиња Рабреновић, на претресу 15. децембра, није потврдила да ли су украдена два пиштоља, који се воде као докази у поступку против Лекићевих брањеника.

Не зна се шта је мотив

Дуже од три месеца од обијања судског депоа не зна се ни мотив, ни налогодавац извршења тог кривичног дела.

Крађа доказног материјала, бекство или убиство неког од притвореника приликом његовог боравка у Вишем суду у Подгорици, неки су од могућих мотива прокопавања подземног тунела, који се помињу од дана када је тунел откривен.

У Шведској је ухапшен и Владимир Ерић (32), којег црногорска полиција потражује због сумње да је учествовао у копању тунела до депоа Вишег суда у Подгорици.

Он је ухапшен 13. октобра на аеродрому у Штокхолму, на излазу из Шведске, по међународној потјерници Интерпола Подгорица.

Потерница је расписана и за Ерићевим суграђанима из Лознице – Вељком Марковићем (1991), Миланом Марковићем (1970) и Дејаном Јовановићем (1993), којима се, такође, на терет ставља да су прокопали тунел од приватног стана у Његошевој улици до судског депоа.

(Блиц) Фото:Влада ЦГ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ударничка Значка

20.12.2023 08:08

Неки фини момци,вредни,нике им мрско узети лопате и да копају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

20.12.2023 10:36

Откуд дрога то им складисте

Name

Незнам

20.12.2023 08:53

Ко казе да црногорци нераде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилер

20.12.2023 08:58

Штета да пропада,а може се продати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорци

20.12.2023 09:58

Ударнички до оружја и дроге. Сад пописују мјесецима. ахххахахаххаах

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.12.2023 10:02

Ма није могуће? У Црној Гори, домовини највећих "трговаца" дрогом у Еуропи? Ма није могуће! Да будем мало ироничан!!

ОДГОВОРИТЕ