Поднесен захтјев да се суспендује ухапшени Дебевец

Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а поднио је захтјев за привремено удаљење од вршења дужности предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца.

Босна и Херцеговина 19.12.2023 | 14:03
Поднесен захтјев да се суспендује ухапшени Дебевец

"Поводом привођења предсједника Суда Босне и Херцеговине Ранка Дебевца у просторије Државне агенције за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (СИПА), желимо да јавност информишемо да је Тужилаштво Босне и Херцеговине у јутарњим сатима 19.12.2023. године, упутило Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ) Обавјештење у којем га информише о доношењу Наредбе о провођењу истраге против осумњиченог Ранка Дебевца, предсједника Суда БиХ", саопштено је из ВСТС..

Одмах по пријему наведене Обавијести, у складу са надлежностима прописаним Законом о ВСТС-у БиХ, иста је прослијеђена у рад Канцеларији дисциплинског тужиоца  ВСТС-а БиХ, који је поднио захтјев за привремено удаљење од вршења дужности предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца.

"Након подношења захтјева, аутоматски систем ДК ЦМС ће одредити првостепену дисциплинску комисију ВСТС-а БиХ која ће, у законском року, донијети одлуку по захтјеву Канцеларије.

На основу одлуке првостепене дисциплинске комисије, ВСТС БиХ ће поступити у складу са одредбама прописаним Законом о ВСТС-у БиХ.

У случају да одлука првостепене дисциплинске комисије буде удаљење од вршења дужности предсједника суда, ВСТС БиХ ће одлучити о именовању вршиоца дужности предсједника Суда БиХ", стоји у саопштењу ВСТС-а.

(БН) Фото:Фацебоок

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сале

19.12.2023 14:12

Дигли се да спасе Додика! Ово и мало дијете зна у чему је проблем. Овога ће замијенити Човићева слуга, и тако ће послије Додика ослободити оптужби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

19.12.2023 15:34

Овим се не спасава Додик него Кајганиц, тески нерадник!

Name

Питање је

19.12.2023 14:18

Да ли ће и ово хапшење бити упамћено,као само,још једна фарса у низу пређашњих?Грађани су одавно изгубили повјерење у правду,и праведност.Закони постоје,али,примјењују се на основу имена и презимена,а,не,на основу почињеног дјела.Правосудни систем,је политизован и обезвријеђен,да је као такав беспотребан и штетан.

ОДГОВОРИТЕ