У БиХ 19 бирачких мјеста за 11.500 држављана Србије

- На ванредним парламентарним изборима у Србији данас ће око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ моћи да гласа на 19 бирачких мјеста, речено је Срни из Амбасаде Србије у БиХ.

Босна и Херцеговина 17.12.2023 | 08:38
У БиХ 19 бирачких мјеста за 11.500 држављана Србије

Из Амбасаде су навели да се процедура гласања у иностранству није мијењала у односу на претходне изборе.

"Држављани Србије који бораве у БиХ, а који су се до 25. новембра преко дипломатско-конзуларних представништава Србије у БиХ пријавили да ће гласати у БиХ, могу да остваре своје гласачко право", речено је из српске Амбасаде.

Држављани Србије могу да гласају у Генералном конзулату Србије и згради "М:тела" у Бањалуци, у Амбасади Србије у Сарајеву, у Генералном конзулату у Мостару, у Требињу у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Бањалуци, те у Дрвару у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Мостару.

У Вишеграду своје гласачко право држављани Србије могу остварити на бирачком мјесту у Средњошколском центру "Иво Андрић", у Добоју у Центру за образовање и културу, а у Братунцу у истоименом средњошколском центру.

Гласање ће бити и у у Основној школи /ОШ/ "Вук Караџић" У Бијељини, у Рудом у истоименом средњошколском центру, ОШ "Свети Сава" у Лопарама, као и у истоименој основној школи у Зворнику, те у ОШ "Вук Караџић" Роћевић-подручно одељење Основне школе у Брањеву.

У Приједору држављани Србије могу да гласају у ОШ "Десанка Максимовић", у Мркоњић Граду у истоименом средњошколском центру, на Палама у ОШ "Србија", те у општини Ново Горажде.

Из Амбасаде Србије наводе да ће бирачка мјеста бити отворена на дан гласања од 7.00 до 20.00 часова, те напомињу да је за гласање потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

Преглед бирачких мјеста доступан је посредством линка Министарства иностраних послова Србије, односно у одлуци Републичке изборне комисије /хттпс://www.мфа.гов.рс/медији/саопстења/гласање-у-иностранству-на-81-бирацком-месту/.

(Срна) Фото: Срна 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

17.12.2023 10:37

Подржите Србију гласачи. Битно је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

17.12.2023 16:26

А шта с'нама двојним, готово сви?

ОДГОВОРИТЕ