Ухапшене четири особе због лажних дојава о бомбама

У великој међународној акцији МУП-а Србије и Тужилаштва за високотехнолошки криминал због лажних дојава о бомбама ухапшене су три мушке особе на територији Србије и једна особа у Чешкој.

Србија 15.12.2023 | 16:04
Ухапшене четири особе због лажних дојава о бомбама

Како се сазнаје, извршени су претреси на више локација, а осумњичени су ухапшени док су спавали, пренијели су српски медији.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је дан раније да се очекује реализација опсежне међународне акције на хапшењу лица повезаних са учесталим дојавама о експлозивним направама у различитим образовним институцијама на територији Србије.

МУП наводи да на националном и међународном нивоу интензивно сарађује са свим релевантним институцијама на идентификацији ИП адреса пошиљалаца дојава и њихових корисника.

Саопштено је и да ће у складу са посебним планом и програмом полицијски службеници спровести обуку запослених у школама, која ће обухватити мјере контроле приступа, превентивни преглед простора установе, као и дефинисање безбједног мјеста по узору на позитивна искуства земаља које имају сличан проблем.

Од почетка школске 2023/2024. године до сада примљено је укупно 80 дојава о бомбама на неколико десетина е-маил адреса у различитим образовним институцијама на територији Србије, наводи се у саопштењу МУП-а, пренијела је Нова.

Додали су да ће у складу са посебним планом и програмом полицијски службеници спровести обуку запослених у установама предуниверзитетског и универзитетског васпитања и образовања, које ће обухватити: мјере контроле приступа, превентивни преглед простора установе, као и дефинисање безбједног мјеста по узору на позитивна искуства земаља које имају слични проблем. 

(Еуронеwс)  Фото: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ветеран

15.12.2023 16:21

Оплети их дебело по нмовчанику и но проблем..али одмах наплата иоли дупли затвор. Али не онај хзатвор гдје штајкују ако нема климе и интернета, крам у руке и копање тунера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зандарм

15.12.2023 19:07

Сад лепо им дати по 20 година затвора ,за пример другима због изазивања опште опасности и нарушавање ЈРи М.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Је

15.12.2023 23:12

Е свака вам част, нека сте их похапсили , када немају инспирације за праве културне спрдње, него се користе грмаљским и крканским фазонима ! Само им прикачит и што јесте и што није па нека се пуше ! Замисли, какав мораш бити кретен и идиот да објавиш да је "постављена бомба у вртић или школу" !

ОДГОВОРИТЕ