Прва награда новинару БН ТВ - Драгани Тешевић

Новинар БН ТВ Драгана Тешевић, освојила је прву награде на конкусу за извјештавање из локалних заједница, који је организовао Савез општина и градова Републике Српске.

Република Српска 14.12.2023 | 16:01
Прва награда новинару БН ТВ - Драгани Тешевић

По узору на активност Сталне конференције општина и градова Србије, Савез општина и градова РС  у мају је расписао конкурс за новинаре и медијске куће на тему “Живот је у локалној заједници”, а сви заинтересовани прилоге су могли да шаљу до октобра, када је конкурс затворен.

“За то вријеме стигло нам је 23 прилога различитих формата и морам да истакнем да су изузетно квалитетни прилози. Обухватили су веома значајне теме. Највећа вриједност овог конкурса је што смо окупили колеге из цијеле Републике Српске, Бањалука, Источно Сарајево, Вишеград, Бијељина“, истакла је Владана Поповић-Ђорђић, портпарол СОГРС.

Комисија сатављена од искусних новинара није имала нимало лак посао приликом избора најбољих прилога, јер су, према њиховим ријечима, сви занатски добро урађени, те да су њихове млађе колеге доста нучиле.

“Широк спектар тема које нам могу отворити очи И показати колико мало, заправо, познајемо живот широм републике Српске”, рекао је Љубо Љубојевић, новинар – члан жирија.

За најбољи прилог, проглашен је рад наше колегинице Драгане Тешевић, која је обрадила тему инвестирања наших земљака, које живе у иностранству, у свој родни крај, конкретно Лопаре.



“Често се прича како су Лопаре мјесто гдје долази највише финансија из иностранства. Ја сам се управо тиме бавила да видимо да ли су ти инвеститори задовољни и дошли смо до закључка да људи који улажу у своје родно мјесто, не улажу само да би остварили профит него зато што желе да њихова локална  заједница заживи. Лопаре су биле на рубу егзистенције и донацијама из иностранства, успјеле су да се извуку из кризе и постану препознатљиво мјесто“, каже добитница прве награде на конкурсу „Живот је у локалној заједници“.

Драгана каже да је велико задовољство да труд, рад и залагање једног новинара буде препознато и вредновано.

“Још веће је задовољство бити награђен од људи са којима радиш, да ти колеге буду подршка, вјетар у леђа, да ти дају мотивацију, да буду они ти који те усмјеравају како да наставиш даље”, истакла је Драгана Тешевић.

Ово је пројекат који свакако треба подржати и на коме ће истрајавати и у наредним годинама, те у њега укључивати што више редакција, што више младих новинара, рекли су организатори.



(БН) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац

14.12.2023 18:30

Цеститам!

ОДГОВОРИТЕ