Бојкотовати паркинг док цијене не буду враћене на старо

Позив грађанима Бањалуке да због безобразно високих цијена бојкотују овај паркинг све док цијене и услови коришћења овог паркинга не буду исте као и раније, а градске власти да донесу одлуке којом би се ријешила ова ситуација, тако што би се онемогућила самовоља појединаца.

Република Српска 10.12.2023 | 14:23
Бојкотовати паркинг док цијене не буду враћене на старо

Цијене и услови коришћења паркинга на локацији код „Старе аутобуске станице“ у Бањалуци, који је сада и званично прешао у руке приватника, морају бити исте као на јавним паркинзима у Бањалуци, поручио је Жељко Раљић, предсједник Градске организације СДС Бањалука.  

Он је позвао грађане Бањалуке да због безобразно високих цијена бојкотују овај паркинг све док цијене и услови коришћења овог паркинга не буду исте као и раније, а градске власти да донесу одлуке којом би се ријешила ова ситуација, тако што би се онемогућила самовоља појединаца.

Он истиче да цијене наплаћивања паркинга морају бити јединствене без обзира чија је дјелатност. 

„Градски одбор СДС Бањалука предлаже давање препоруке о цијени којом би се избјегла ситуација као ова коју сада имамо да се иста дјелатности наплаћује по знатно већим паркинг цијенама“, наводи он.

Напомиње  да је ово очигледан покушај убирања екстрапрофита, преко леђа грађана.

Раљић истиче да паркинг код Старе аутобуске станице такође мора остати у истој зони као када је њиме располагала градска паркинг служба.

„Сада видимо да нови власник наплаћује цијене које важе за прву или нулту зону и то по посебном режиму. За разлику од раније паркинг се овдје плаћа и ноћу и недјељом и то све по истој цијени од двије 2 марке на сат, без могућности куповине дневне карте“, напомиње Раљић.

Подсјетио је да је Град Бањалука изгубила земљиште на којем је овај паркинга захваљујући несхватљивим пропустима претходних градских власти  и републичких институција.

„Након што су на више локација нестали документи који потврђују да је град Бањалука власник земљишта, СНСД-ови градоначелници су игнорисали овај проблем и нијемо су посматрали како се ово земљиште корак по корак отима од Града“, казао је Раљић.

Напомиње да је СДС у Бањалуци од почетка ове афере упорно позивао градске и републичке власти да се виновници ове преваре идентификују и зауставе, али да они ништа конкретно нису подузели свих тих година што је довело до тога да Град на суду изгуби спор и остане без ове локације.

(БН) Фото: СДС

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Србо

10.12.2023 14:35

Мени као лајику није јасно како Аутопревоз доби брзо дозволу да може вршити услуге паркинга, јесу ли морали добити какву дозволу града , ако јесу онда је истина да је то намјештено и да Драшкић ради за велике тајкуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2023 15:48

Тај паркинг треба захвалити станивуковићу, он је то све организовао и обезбедио народу да боље живи.

Name

Јаффа

10.12.2023 16:35

Добро јутро, наравно да Драшко ради за тајкуне.

Name

Ре

10.12.2023 16:56

А говорили су да само град то може радити.

Name

Ре

11.12.2023 18:13

Срамота је уопште плаћати паркинг. Узимају нам душу кроз регистрацију, акцизе, комуналну накнаду. Атина има бесплатне паркинге, а град има пет милиона становника. Они се очито не уграђују као наши политичари. Похлепи нема краја....

Name

Бањалука

10.12.2023 14:42

Е мој Рељицу,не можемо ми ту ниста,бар тренутно! Када Вукан дође на власт онда це бити бесплатан паркинг у цијелој Бања Луци,то је једино рјешење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

10.12.2023 16:06

Не може Вукан доћи на власт без остатка опозиције нити ће паркинг бити бесплатан. Треба срушити овај режим(проблем је криминал и корупција). Додик се једино плаши снажног СДС зато их и разбија и убацује своје људе, прави мање странке које развлаче опозицију а можда су искрене. Зна Бурле да државотворна странка само може зауставити његов криминал.

Name

Може

10.12.2023 17:54

Ли само кратко да се објасни како ће Вукан укинути наплату паркинга. Има ли у том покрету ико три чисте у глави?

Name

Бл

10.12.2023 17:55

Слазем се, паркинг треба бити бесплатан, као и сто је био прије ових грамзивих сељака!

Name

Прст на цело

10.12.2023 18:02

Ви нисте нормални ако мислите да је Вукан добар водја, па ста је са вама људи? Он је добар опозиционар и одлицно гура прст у око власти али ја не бих никада волио да ми он одлуцује о судбини...

Name

Ре БЛ

10.12.2023 20:24

О чему ти то причаш, кад је то паркинг у био бесплатан? Ни у једном граду на свијету паркинг није бесплатан, па што би био у Бања Луци! Ено, у Градишци, Лакташима и Челинцу наплаћује се паркинг и то је сасвим у реду, а у Бања Луци треба да буде бесплатан. Ајде, молим те, не лупетај глупости

Name

Бањалука

10.12.2023 14:48

Наравно, све бојкотовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2023 18:17

За овог што тврди да нема нигдје бесплатног паркинга. Мораш негдје отићи и увјерити се. АТИНА има БЕСПЛАТНЕ паркинге. Доскора су и неки наши градићи имали бесплатно паркинг. Секта је и то поклопила и сад се плаћају.

Name

Марко

10.12.2023 14:49

Народ више воли тајкуне бирати него овакве попут Рељића. Карактерни је од свих осталих представника политичких партија у граду. Његов одбор нема капитал и тајкуне па нек народ изабере кога мисли да треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кап у мору

10.12.2023 14:52

И јесу безобразно високе цијене паркинга. Ја их бојкотујем, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2023 15:34

Ја их не бојкотујем,вец немам цим да платим,да имам,бојкотовао би.

Name

ре

10.12.2023 15:15

За ову власт народ постоји само да би био пљачкан на сваком кораку на најбезобзирнији и најбезобразнији могући начин. При том тај исти народ никаква права на рад и живот нема. Зато треба бојкотовати и паркинг, и гориво и регистрацију итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИЈАСПОРА МУНЦХЕН

10.12.2023 15:27

ДАБОГДА БИЛО 10 КМ САТ ПАРКИНГА...КОМПЛЕКСАСИ ИЗ БОРИКА ИДУ АУТОМ И ПАРКИРАКУ У МОЈУ.УЛИЦУ СИМЕ СОЛАЈЕ ..И ОНДА ИДУ НА ПОСАО У ОПСТИНУ ..ИЛИ ПРЕС..ПАЛАТУ ..А ТО.ЈЕ 1 КИЛОМЕТСР ДА ПРОХОДАЈУ ПЈЕСКЕ ..НЕЕЕЕ СЕЉАЦИ ИДУ СА АУТОМ.И 500 М....САМО ДА СЕ ВИДИ КАКО ИМАЈУ АУТО..ТО СУ.КОМПЛЕКСАСИ...И ВОЗИКАЈУ СЕ ОД МАЛТЕ ..ДО.МАЛТЕ ..И ОД ТРАНЗИТА ДО ТРАНЗИТА ..КОМПЛЕКСАСИ ..ДА СЕ ВИДИ.КАКО ИМАЈУ АУТО..МИ СТАНАРИ У ЦЕНТРУ ..НЕМОЗЕМО ЗИВЈЕТИ ВИСЕ У СИМЕ СОЛАЈЕ ..ЦЕНТАР ..УГУСИЦЕ НАС АУТА ..ЗАТО ПАРКИН 10 КМ ..СУПЕР ..ДА КОМПЛЕКСАСИ СА ПЛАНИНЕ ..НЕКА СЕ ВОЗАЈУ ГОРЕ ОДАКЛЕН СУ ДОСЛИ ..МАЊАЦА ИДИ ГОРЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2023 19:15

За такве што иду да паразитирају у канцеларију пар стотина метара би требало увести сат времена 50КМ, али је проблем што испаштају поштени људи.

Name

Аналитичар

10.12.2023 15:30

Па не могу да вјерујем какав криминал влада Бањалуком!Давне '81 године су замијенили земљишта и добили локацију гдје је сад нова аутобуска,а онда "неко"у Градској управи склони докуменат и јави тајкунима да тога нема,а у међувремену се приватизује Аутопревоз,они туже и добију и стару локацији у строгом центру и замислите нема одговорних нико није ухапшен и оптужен због тога,ал зато обичном народу се блокирају рачуни и иде на извршење ако дугује за струју или ако порески дуг пређе 500 КМ!!! Е багро да Бог да вам задње било,умирали,а смрти вам не било!! Па ово је пљачка вијека Бањалуке и њених грађана!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.12.2023 17:58

Неко би требао да заглави тешку робију.

Name

За аналитицара

10.12.2023 18:05

Па то је уходани сценариј ид 1990 године пљацкаа стољеца лоповска приватизација лопови харају пљацкају тргују ја тдб ти мен бандааа стољеца умрезени све опљацкали сто се могло опљацкати! Изнад закона!

Name

Ха Ха

10.12.2023 18:41

"Систем" тако функционише, ти не платиш паркинг, аутоматски иде казна, "они" украду исти тај паркинг, и никоме ништа, "држава за пожелити" !

Name

Па док је ова власт

10.12.2023 22:01

Па док је ова власт неце ниста бити са никаквим криминалним радњама,ал кад се промјени власт,онда иду хапсења и одузимања имовине.Имамо примјер у Црној Гори,за време Мила,овакве ствари се десавале и ником ниста,док сад вец хапсе доскора сто се мислило недодирљиве појединце и бивсе "моцнике".

Name

Влашћу обесправљени грађанин

10.12.2023 16:27

Па мораћемо свакако бојкотовати.Ко има пара да плаћа 2КМ сат времена. А тајкуни и лопови ће свакако имати бесплатан паркинг. Јадна ли је Бањалука са овом влашћу "збрда здола".Гдје су нам предратни сународници хрвати и муслимани,који су,руку на срце,ако ништа друго,били господа за ове наше сељачине који су шљегли са гора,планина и Лијевче поља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парк8нг

10.12.2023 16:37

Ко им је издао градевинску дозволу за паркинг и употребну?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

10.12.2023 16:46

А то сто хљеб коста као да га од кокаина праве и све остале основне намирнице сто су поскупиле за 500% то није битно,битан је пркинг. фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

10.12.2023 17:14

Слазем се да цијена паркинга треба да буде иста у цијелом граду. Ови бандити сто су отели овај паркинг, сами су формирали цијену. Град се сада нализи у необраном грождју, нема довољно мјеста у граду за паркирање и морао је пустити да то иде сада тако. Треба питати ове сто су били прије на власти засто су ово све дозволи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кинг

10.12.2023 18:06

Ништа град није морао! Град је морао да уложи кривичну пријаву против оних који су украли или уништили уговор о замјени земљишта и да истражни органи све то испитају, похапсе, а суд пошаље на доживотну робију сву ту багру. Ни Драшко не заслужује ништа мању казну, јер се раскукао као сиња кукавица око тога како је све ово око старе аутобуске криминал, а на памет му није пало да подигне кривичне пријаве против оних који су учествовали у највећем криминалу на подручју Бањалуке у задњих пола вијека! Е, градоначелниче, далеко ти лијепа кућа, најгори си од свих досадашњих градоначелника, шта си дозволио тајкунима и у шта си претворио овај град

Name

Ако?

10.12.2023 17:15

АКО су град и Аутопревоз уговором извршили замјену земљишта старе и нове аутобуске станице онда мора постојати тај уговор на основу ког је Аутопревоз укњижио земљиште нове аутобуске станице. Тај уговор је довољан да и град укњижи стару аутобуску станицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

10.12.2023 18:11

Па мајмунцине ко је повецао цијене паркинга унистио паркинг и напавио карамбол од саобрацаја у граду па вас цовјек лујке неписмене

Name

Ре Ако

10.12.2023 21:54

Јеси ти пао са Марса или шта?Читаш ли да је неко у Градској управи уништио,уклонио Уговор о замјени земљишта и кад нечег нема онда остаје да је Аутопревоз и даље власник земљишта у строгом центру града!Тајкуни купили Аутопревоз уклонили доказе и сад имају милијарду вриједности имовине старе аутобуске станице!За вријеме градоначелника Драгуљчета Давидовића је нестао тај Уговор и послије сви знамо како се завршило!!

Name

Бања Лука

10.12.2023 17:35

Свима јасно како градско земљиште оде у приватне руке, е сад ваља у вријеме празника зарадити а послије питање шта ће бити на том мјесту, алама никад доста!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебо те паркинг

10.12.2023 17:46

Треба бојкотовати куповину станова, прехране, лијекова док мафијаси не спусте цијене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојкот

10.12.2023 17:52

Све бојкотовати, све је скупо. Бојкотовати и кафане, расторане, пекаре итд. Паркинг је јос и најефтинији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бојкот

10.12.2023 18:35

Тако је али ћеш морати зачепити гузицу паметњаковићу!

Name

Ре ре Бојкот

10.12.2023 23:19

Јел то говорис лазљивом Симбиози, слугану тајкуна попут Каје и Игора Додика.

Name

Мирко

10.12.2023 18:34

Тако је Раљићу али са овим тулавим народом ћемо тешко ишта успјети избојкотовати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

10.12.2023 18:56

Свакако да грађани требају бојкотовати употребу овог паркинга, мада је немогуће постићи јединство у томе, и потребно је сазнати ко је Аутопревозу одобријо да наплаћује паргинг у центру града, по овако високој цијени по сату? И против онога ко је то одобријо требало би поднијети кривићну пријаву, јер је ово противзаконито!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

10.12.2023 19:01

Велике паре су узели појединци у градској управи за муљажу са градским земљиштем. Нико није одговарао. Сад кад су сељачине смуљали земљу по центру града раде шта хоће. Можемо бојкотовати паркинг али има превише оних којима је то ок. Треба тај паркинг преорати И посадити кукуруз да свиње имају шта јести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљ

10.12.2023 19:50

Ми само моземо млатити,да је и три марке,народ це платити,ко додје по папир или два,ста друго да ради,гдје да паркира,и кукамо високе цјене,никад мјеста празна на паркингу.Драско је у овоме намање крив,бивси градонацелници су ово омогуцили аутопревозу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА СУ ЛИКОВИ СМИСЛИЛИ!

10.12.2023 20:10

Превара века! >Стари Уговор који је склопљен између Града Бања Лука и Аутопревоза украден. > Купљени политичари и судије! > Аутопревоз преузима паркинг и сада наплаћује паркирање за 24.00 износ од 48КМ. > Рок наплате трајаће док се не умири јавност и психолошки прихвати губитак паркинга у центру Бања Луке! > И задња операција продаја паркинга неком страном мафијашу и креће изградња пословне или стамбених зграда. > Следећа фаза паре изнесене из земље и лоповлук заташкан. А ви Бањалучани наставите плаћати таксе и порезе и мирно спавајте. Питање? Зашто је Град уопште приватизовао Аутопревоз и банди поклонио 100 милиона марака? Зашто политичка елита није извела грађане на протест и изврсила побуну против отимачине а видели сте ових месеци како протестују чак и на границама и по Сарајеву итд.? И на крају дајте биографије да видимо ко су ти генијалци из Аутопревоза, које су школе завршили, са којим просеком, где су дипломе покуповали! Јесте ли ви БАЊАЛУЧАНИ БАШ ТОЛИКО ГЛУПИ ДА СТЕ ЋОРАВИ ИЛИ ВАС БОЛИ БРИГА ЗА СВЕ. ЗБОГ ВАШЕГ ЋУТАЊА ОД 1995 НАША СЕ ДЕЦА МАСОВНО ИСЕЉАВАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

12.12.2023 01:30

Све је то велика пеевара и догоивор опстине и аутопревоза. Марка граду марка њима зато је поскупило. Треба бојкотоцати

ОДГОВОРИТЕ