Свештеник пријавио да су покушали да му отму дијете

Алексиначки свештеник Хаџи Иван Миленовић пријавио је полицији да је у четвртак покушана отмица његовог дванаестогодишњег сина.

Србија 10.12.2023 | 13:49
Свештеник пријавио да су покушали да му отму дијете

Како је навео, на друштврној мрежи Фејсбук, малишана су јурили 200 метара али је успио да им побјегне.

Свештеник је изразио сумњу да су кривци Румуни који су се данима кретали на том подручју, преноси нова.рс.

Његова супруга Виолета потврдила је мужевљеве наводе и истакла да нимало не сумња у причу свог сина те да постоји и свједок наводног покушаја отмице.

"Деца су се враћала из музичке школе, мој син је приметио једног човека у сивом возилу а други је био ван аутомобила, био је у црној одећи са тамном косом и тамном брадом. Дете је казало да га је тај човек чудно гледао. Чим му је син окренуо леђа, тај човек је кренуо за њим, син је видео да га тај мушкарац прати, почео је да бежи а тај мушкарац га је појурио и пратио га 200 метара. Када је видео да улази у наше насеље, прогонитељ је одустао", прича она.

Каже да свом сину вјерује јер је био видно уплашен те да је том догађају свједочила и једна жена.

"Моје дете је паметно, не би то измислило. Та жена која је то видела дала је изјаву у полицији, она је прошла поред њих пре мога сина, били су јој сумњиви и после је видела како јуре дете. Мој син више не сме да иде сам, уплашен је. И ја сам те људе видела неколико дана раније, зауставили су мене, мог свекра и свекрву и питали су нас где је аутопут.То су били Румуни у сивом ауту, обучени у црно, са црном косом. Чак само чули да се ово исто десило у оближњем селу Сухотно али људи нису пријавили, покушали су да дете убаце у ауто. Сматрам да полиција треба да провери те Румуне који наводно овде продају шерпе, да су те вечери послали Жандармерију, сигурно би их пронашли а не само једну полицијску патролу која није могла да их нађе", закључује Виолета Миленовић.

Како нова.рс сазнаје, полиција је поступила по пријави и ради на утврђивању свих околности и на расвјетљавању пријављеног догађаја.

Према незваничним информацијама, за сада нема осумњичених за наводни покушај отмице.

(Нова.рс) Фото: Илустрација/Горан Срданов/Нова.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

10.12.2023 14:29

Нек је дијете живо и здраво а новинари треба да прате овај случај и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цувајте децу

11.12.2023 06:29

Нема цега нема на сиротом Балкану. Сто би рекао нас мудри народ," сјатила се и ала и врана".

ОДГОВОРИТЕ