Јаче падавине данас се очекују на сјеверу и западу

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се јаче падавине очекују на сјеверу и западу, а током дана премјештаће се ка истоку гдје ће киша, понегдје и у нижим предјелима, прећи у сусњежицу и снијег.

Босна и Херцеговина 10.12.2023 | 09:40
Јаче падавине данас се очекују на сјеверу и западу

Пријеподне у нижим предјелима падаће киша, у брдско-планиским снијег, а у сјеверним крајевима и ледена киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана, падавине ће на сјеверу и западу слабити и престати, а у вишим предјелима доћи ће до мањег пораста сњежног покривача.

До вечери ће бити суво у већини предјела, на истоку облачно, а у осталим предјелима наставиће се разведравање.

Око ријека и по котлинама доћи ће до формирање магле.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је облачно, у нижим предјелима пада киша, ледена киша или сусњежица, а у вишим подручјима и снијег.

Максимална температура ваздуха од три до осам, у вишим предјелима око нула степени Целзијусових.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, у вишим предјелима умјерен јужни, а поподне претежно сјеверних смјерова.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац минус седам, Хан Пијесак минус три, Сребреница и Зеница минус два, Чемерно, Тузла и Травник минус један, Бањалука, Бијељина, Добој и Брчко нула, Сарајево један, Билећа два, те Неум девет степени Целзијусових.

На Хан Пијеску висина снијега је 11 центиметара, на Чемерну шест, на Сокоцу три, а у Мркоњић Граду и Гацку један центиметар. 

(Срна) Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар