Два министра о инфраструктури БиХ и Црне Горе

Министар транспорта и комуникација Босне и Херцеговине Един Форто разговарао је данас у Сарајеву са министром промета и поморства Црне Горе Филипом Радуловићем о инфраструктурним пројектима двије земље.

Босна и Херцеговина 08.12.2023 | 16:36
Два министра о инфраструктури БиХ и Црне Горе

На састанку је било ријечи о изградњи новог међудржавног моста преко ријеке Таре на локацији Хум (БиХ) – Шћепан Поље (Црна Гора), реконструкцији и изградњи пута Фоча – Шћепан Поље, те изградњи жељезничке инфраструктуре на релацији Чапљина – Требиње – Никшић – Подгорица.

“Ово је добар почетак сарадње између двије пријатељске државе које дијеле једну границу. Покренули смо три кључна питања: прво је мост на Тари који ћемо градити сљедеће године. Причали смо и имамо подршку за Јадранско-јонски аутопут, те смо покренули питање брзе цесте Фоча – Шћепан Поље”, казао је Радуловић у обраћању медијима.

“Имамо у плану да покренемо пројекат Шћепан поље, то је цеста која нас све боли. Договорили смо се да ћемо пројекат започети сљедеће године изградњом моста на локацији Хум”, поручио је Форто.

Након билатералног сусрета, делегације БиХ и Црне Горе су планирале састанак са руководством Европске банке за обнову и развој и Свјетске банке, којем ће присуствовати и ресорни министри из Републике Српске и Федерације БиХ.

(Н1) Фото: Н1 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

08.12.2023 18:17

Ово је један од ријетких људи из Федерације БиХ који није шовиниста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пируз-пала

09.12.2023 10:34

Има ли иједног из РС да није?

Name

За Пируз

09.12.2023 16:29

Већина људи у Републици Српској су толерантни, и пројугословенски настројени за суживот са другим што је било одлика овог народа и у бившој Југославији!

Name

Цццц

09.12.2023 10:57

Мозда то дочека неко ко се још није ни родио.

ОДГОВОРИТЕ