Погинули држављани БиХ - Ово су детаљи стравичне несреће

Полицијска управа истарска саопштила је резултате тешке саобраћајне несреће, која се синоћ око 19 часова догодила на излазу из тунела Учка, у којој су погинула два држављанина БиХ, док су двије особе повријеђене.

Регион 06.12.2023 | 10:13
Погинули држављани БиХ - Ово су детаљи стравичне несреће

Несрећа се догодила када је 27-годишњи држављанин Босне и Херцеговине управљао аутомобилом, босанскохерцеговачких таблица, из правца Ријеке према Врањи брзином већом од прописане.

Изласком из тунела и доласком до кривине удесно, возач није прилагодио брзину кретања условима на путу, већ је скренуо улијево и ударио у саобраћајну сигнализацију, а потом и на дио саобраћајног острва код наплатне кућице.

"На мјесту догађаја преминула су два путника, 37-годишњи и 27-годишњи држављани Босне и Херцеговине", наводе из полиције.

Њихова тијела су по налогу надлежног државног тужилаштва превезена на Одјел патологије пулске болнице ради обдукције.

Возач и још један путник из возила, 25-годишњи држављанин Србије, превезени су у ријечку болницу, гдје је утврђено да су тешко повријеђени због чега су задржани на лијечењу. Незванично Нови лист сазнаје да су животно угрожени и да им се доктори у КБЦ-у Ријека још боре за живот.

Над возачем аутомобила урадиће се криминалистичка истрага када то буде могуће због његовог здравственог стања.

(Истраин.хр) Фото: Нел Павлетиц/ПИXСЕЛЛ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Возите по прописима

06.12.2023 15:01

Засто је теско постовати саобрацајне прописе? То је питање и за функционере ове моцне дрзаве који користе трептаце и угрозавају остале возаце док под пратњом јуре овим карикутарлним путевима у БиХ. Милионе покрали и за скоро 30 година од рата успјели изгтадити овако накарадну путну мрезу. Али су нас ови колометри аутопута костали као да смо их позлатили. Срам вас било, багро лоповска, неспособна!

ОДГОВОРИТЕ