Мајка Дина Мерлина увредила Чолу и Брегу кад су дошли на Бајрам!

Дино Мерлин ретко говори о свом приватном животу, али једном приликом је открио све о тешком одрастању и тренутку када их је напустио његов отац.

Забава 04.12.2023 | 18:57
Мајка Дина Мерлина увредила Чолу и Брегу кад су дошли на Бајрам!

Сарајевски певач, Дино Мерлин подигао је Београд на ноге недавно одржаним концертима, Арена се тресла, а његово гостовање није прошло ни без негативних коментара. Након четири концерта у крцатој Арени, певач се Београду обратио са само две речи и изавао лавину коментара на друштвеним мрежама.

Дино Мерлин рођен је 12. септембра 1962. године у Сарајеву, а право име му је Един Дервишхалидовић. Родио се у скромној породици, отац их је напустио, а одрастао је уз мајку. С обзиром на финансијске потешкоће, веома рано је почео да ради у фабрици, док је музика увек била његова страст с посебним акцентом на гитару. О свом приватном животу ретко говори. Једном приликом је ипак отворио душу и проговорио о тешком детињству, те признао да је свом оцу опростио напуштање, али да то не значи да је заборавио.

"Мој отац је био столар, а мајка була, односно муслиманска верска службеница. Имао сам тешко детињство: отац је напустио породицу кад је мени било седам, а мојој сестри Амини пет година. Мама се трудила да нам да све што је било у њеној моћи, тако да ипак нисмо превише оскудевали. Имао сам бицикл, половне скије и јабуку свако вече пре спавања, што је, заправо, доста. Многи у оно доба нису имали ни то", рекао је Мерлин.

Према својој мајци осећао је вечну захвалност, а с обзиром на то да није имао потпуну породицу током одрастања, сад своју чува као најдрагоценији део живота. У песми "Средином", Дино се присећа како његова мајка није била одушевљена кад је сазнала да њен син жели да се бави музиком. Уместо тога маштала је да ће њен син постати инжењер.

"Ја нисам имао благослов од своје породице кад сам почео да се бавим овим послом. Моја мајка никад није била срећна мојим избором, увек је мислила да би требало да будем инжењер или неки фини грађанин с краватом који ради од седам до три. Али мајка је мајка. Тако да ми је помогла да купим нову гитару, мислећи да ће та моја гитара свирати једно лето и да ће то брзо проћи. Мене је то јако везало и све више сам свирао", открио је Дино.

Из тог периода предратне Југославије остала је и једна занимљива анегдота која говори о мајчиним ставовима. Дино је открио да његова мајка није била одушевљена када су им на Бајрам у кућу дошли Горан Бреговић и Здравко Чолић.

"Радо се сећам те анегдоте, која ми тада није била ни драга, ни као анегдота. Иако потпуно разумем своју мајку. Трудила се мени и мојој сестри да буде и отац и мајка, да нас изведе на прави пут, а уметници су увек важили за ветропире који живе од данас до сутра, а она је за нас обоје желела сигуран и угледан посао. Као што сваки родитељ жели за своје дете. Кад сам јој поносно представио наше госте, Чолу и Брегу, она је само кратко прокоментарисала: Шејтани (врагови), као и ти", испричао је Дино који је с Чолом остао велики пријатељ, те му је био гост на једном концерту у Београду.

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар