Прича о независности је игра са емоцијама народа

Политичка препуцавања и подизање тензија имају за циљ скретање пажње са стварних проблема. Одбрана Републике Српске је одбрана њених институција и надлежности, а прије свега одбрана њеног народа, истакнуто је у емисији “Изазови” БН ТВ.  

Република Српска 01.12.2023 | 21:54
Прича о независности је игра са емоцијама народа

Окупљања иза које стоји власт Републике Српске, под називом “Граница постоји”, за основни циљ има изазивање тензија и подизање улога у игри, коју игра са коалиционим патнерима на нивоу БиХ, сматра политиколог Велизар Антић.

- Прича о независности Републике Српске траје више година, каже Антић и додаје да се овдје ради о игрању са емоцијама  народа и скривању правог стања ствари.

“Право стање ствари је да у овом тренутку нити Српска може да буде независна у овим турбулентним временима на глобалном плану нити је вријеме за тако нешто. Мислим да је то играње са емоцијама народа и једноставно подгријаање и одржавање власти на овом степену на ком се налазе. То је на неки начин и преизборна кампања, тако да има ту свега. а најмање искрености”, каже Антић.

- Одбрана Републике Српске за мене је одбрана њених институција и надлежности, а прије свега одбрана њеног народа, истакла је политиколог Ана Рајић.

“Сложићете се да се народ у Републици Српској сусреће са бројним проблемима свакодневним, млади људи масовно одлазе, одлазе цијеле породице. За мене је то витални национални интерес на чему је актуелна власт на челу са СНСД-ом апсолутно заказала и не води рачуна о тим питањима. Сложићете се да узалуд нама институције уколико немамо народ, узалуд нам школе уколико немамо дјецу и зграде болница уколико немамо љекаре”, каже Рајићева.

- Не смијемо да заборавимо веома важну ствар, а то је како су те институције настале и којом су цијеном плаћене, упозорио је социолог Владимир Васић.

“Зарад људи који су страдали деведесетих година не смијемо дозволити да се са њима данас коцка. Република Српска је нешто што је свето и то морамо да штитимо поштујући Дејтонски мировни споразум и поштујући Републику Српску у оквирима БиХ”, каже Васић.

 

За то вријеме, политичким препуцавањима скреће се пажња са суштинских проблема.

“И наши грађани су сами криви. Уколико сами не освојимо ту нашу слободу неће нам је нико донијети, ни Руси ни Американци. Треба да изађемо, ако треба и на улицу”, каже Антић.

“Мислим да се људи код нас боје промјена, али да свакако треба да дају могућност неком другом. Видјели смо шта је ова власт за оволико година, а дуго траје урадила. Хајде да дамо неком другом могућност”, истиче Рајићева.

Увођење санкција највишим званичницима Републике Српске шаље се лоша слика, а економске посљедице осјећају и грађани, истакнуто је у емисији “Изазови” БН ТВ.

(БН) Фоото: БН

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

+

01.12.2023 22:22

Са паметнима се не могу играти. Не разумију Демократију. Вежу све за личности. Није нико од ових ТИТО. ПЕНЗИОНЕРИ СУ НАЈВИШЕ ИСПАЛИ ЛИЈЕНИ. Сељак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.12.2023 22:50

Док сви ми не сватимо њиове тактике убацивања соли, које парају ране народима за рад властитог интереса и застите своји позиција а и милиона. Тад би гледали другачије на ову дивну земљу

Name

бенито

02.12.2023 15:58

независност у осносу на ста? Границе су у главама!

Name

+

01.12.2023 22:36

Антић у праву. МЛАДИ У ПАРТИЈАМА СУ АРОГАНТНИЈИ. ОНИ ОДМАХ ХОЋЕ СВЕ ПРИВИЛЕГИЈЕ У ПАРТИЈИ, А НИСУ НИШТА ПОСТИГЛИ У РАДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

01.12.2023 22:38

Тачно. Пензионери или ниси излазили на изборе, или су за ДОДИКА, КАБАДАХИЈУ ГЛАСАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЉ

01.12.2023 22:41

МЛАДИ, СУ СЛАБО ИЗЛАЗИЛИ НА ИЗБОРЕ. А ПЕНЗИОНЕРИ, НИСУ СХВАТИЛИ, ДА ДОДИК, НИЈЕ ИСКРЕН. И МНОГИ МЛАДИ ОДОШЕ У ЕУ. ТАКО ЈЕ СВЕ ТО БИЛО НА ШТЕТУ НАПРЕТКА РС. СВАКА ЧАСТ ГОСТИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Краља,

02.12.2023 07:25

Гријешиш,млади СНСД-а итекако излазе на изборе, а има их много више него све остале партије заједно.

Name

Кажете

01.12.2023 22:50

Шаљемо обловину у свијет. Нека о том произвођачи намијештаја причају. Зашто су дозволили пропаст. "ВРБАСА, ДИ ГОРЊИ ПОДГРАДЦИ. ИТД". ДА БИ СЕБИ ОТВОРИЛИ ПРИВАТНЕ ПИЛАНЕ И ПРОИЗВОДИЛИ НАМИЈЕШТАЈ. УНИШТЕНА РАДНИЧКА ПРЕДУЗЕЋА. А ПОЈЕДИНЦИ БОГАТИ. СВЕ У СИСТЕМУ ЈЕ РАК ЗАХВАТИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

01.12.2023 23:12

И ми обични знамо, да сте у свему у праву. РС У ОКВИРИМА Б И Х. А 25 ГОДИНА СЕ МЛАТИ ПРАЗНА СЛАМА ЈЕДНОСТАВНО, треба толика машинерија у наводној демократији, /власт, новинари, аналитичари/ да зарађујете. Све је подвала Народу, који зарађује нову вриједност за Вас толике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њима

01.12.2023 23:16

Не смета. Што никада не дискутују. Па систем је јест, завијера богатих, против сиромашних. И Народ не ћути. Али сте ви увијек на ТВ. Грађане интервјуише те само неколико секунди. Па како да се чују. Све је ово, подвала и сви нешто раде да себи зараде. Сељак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу-Фан

01.12.2023 23:23

Овако или онако, нема од БиХ ниста. Па зар не видите да се народ из ње исељава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.12.2023 00:30

Јадни су сви народи у Босни. Зивот им придје у ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.12.2023 01:33

Свака цаст Горане такви ко највисе има постени смеца је мало све сто добри људи воле воле сви да га постујес да би бијо постован код нас све Багра кад удес на границу па ндаље једино бољи смо од Србије тамо Вуциц је све доктор све све елономиста све зна сви остали су глупи и новинари и сви итд зато збогом Балкан и Еуропо оду у УСА ИЛИ АУСТРАлију да се никад невраца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени грађанин

02.12.2023 08:57

Благо оном народу који није ни упознао Балкан. Ово је уклето поднебље и као такво рађа људе овакве какве имамо. Зар је част бити вођа гладних и у црно завијених људи? То само могу наши политичари, са свих страна. Није проблем да ли су то срби,хрвати,муслимани....., све су то иста говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

02.12.2023 09:03

Коначно неко са Пала да зна нешто да проговори. Ана свака ти част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Универзитетска

02.12.2023 09:03

Ана Рајиц нова политичка нада Пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагикомедија

02.12.2023 09:05

Народ зна да су политицка десавања само позорисна представа за њега. Он (народ) је мудар,био и остао и није никада био,оно сто неки мисле да је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

02.12.2023 09:07

Одговорност наши политичари у Бих ником не полажу рачуне. Ови који су у опозицији задовољавају се оним што им ови из позиције дају. За мене прави политичар мора да се бори за своју земљу и грађане, прави примјер је Орбан и Вучић. Толике притиске нико неби издржао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

02.12.2023 09:22

Ниједна творевина која је настала на пљацки убиствима И геноциде није опстала.Рецимо турска је овдје владала 500 година па је пропала па аустроугарска И да не набрајам висе тако И ова це кад тад да се уруси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

02.12.2023 21:51

Ова творевина је свој на своме,тако да ти прича пада у воду!