Постепено топлије вријеме али уз јак олујни вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво облачно и постепено топлије вријеме, а у другом дијелу дана очекује се нагли пораст температуре ваздуха уз јак до олујни вјетар.

Република Српска 30.11.2023 | 07:54
Постепено топлије вријеме али уз јак олујни вјетар

На југу и западу биће облачно уз повремену кишу, а слаба киша је могућа и понегдје на северу током послијеподнева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће прије подне бити слаб до умјерен промјенљив, послије подне у појачању и скретање на умјерен и јак, повремено са олујним ударима, јужни.

Максимална температура ваздуха од осам на истоку и дуж ријеке Саве до 16 на западу, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева јутрос је облачно.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац и Хан Пијесак минус четири, Бјелашница минус три, Сребреница, Зеница, Нови Град и Србац минус један, Бијељина, Зворник, Сарајево и Тузла нула, Приједор, Добој, Вишеград, Чемерно, Гацко, Рудо, Мркоњић Град један, Фоча и Калиновик два, Билећа и Мраковица четири, Мостар, Дринић и Рибник пет, Требиње седам и Неум 10 степени Целзијусових.
 
На Чемерну је висина сњежног покривача 14, а на Хан Пијеску 17 центиметара. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар