Имао два штапића забијена у нос и због тога трпио главобоље а није ни знао

Један Вијетнамац који је патио од јаких главобоља, па чак и губитка вида готово пет месеци, недавно је сазнао да је имао дава штапића за јело забодена кроз нос односно у мозак.

Занимљивости 29.11.2023 | 15:24
Имао два штапића забијена у нос и због тога трпио главобоље а није ни знао

Неименовани мушкарац је недавно примљен у болницу “Цуба Фриендсхип Хоспитал” у граду Донг Хои, у вијетнамској провинцији Кванг Бин, након што се жалио на сталне главобоље, губитак вида уз  често  испуштање течности из носа.

Када је упитан, мушкарац није открио могуц́и узрок ових симптома, али ЦТ скен је показао тензиони пнеумоцефалус, интракранијални еквивалент пнеумоторакса, као и два страна тела која му вире из носа у мозак.!

Након детаљног прегледа, предмети су идентификовани као сломљени штапиц́и за јело…?!

Упитан од стране лекара како су штапиц́и могли да уђу у његову лобању, 35-годишњи пацијент је у почетку био збуњен као и његови лекари, али се касније сетио инцидента у који је учествовао пет месеци пре тога који би могао да објасни његову ситуацију.

Док је једне ноц́и био у проводу и пио, мушкарац се физички сукобиоса неким људима те тако завршио у хитној помоц́и. Међутим, тамошњи лекари су га само закрпили не прегледајући га ништа детаљније те га послали кући. Сада претпоставља да му је други човек у тој тучи забио штапиц́е у лобању, кроз нос, али се не сец́а да се то заиста догодило.?!

štapići u lobanji

Након што је размотрио све опције, медицински тим је одлучио да изврши ендоскопску операцију кроз нос, у комбинацији са микрохирургијом како би се пацијенту затворила кранијална фистула и уклонио пар сломљених штапиц́а.

Према доктору Нгујен Ван Ману, шефу Одељења за неурохирургију у болници пријатељства на Куби, избор оптималне хируршке методе је кључан како би се избегле последице код пацијента.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-параф-07-адм-десктмоб">Стање 35-годишњег мушкарца је стабилно и отпуштен је из болнице. <див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-параф-07-адм-десктмоб">  <див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-параф-07-адм-десктмоб">(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/занимљивости/имао-два-стапица-забодена-у-нос-односно-у-мозак-а-није-знао.хтмл">занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар