Успорен саобраћај преко планинских превоја због снијега

У Босни и Херцеговини јутрос је претежно облачно вријеме. На Бјелашници је у 7 часова измјерено -5, а у Неуму 8 степени.

Босна и Херцеговина 29.11.2023 | 08:06
Успорен саобраћај преко планинских превоја због снијега

Данас ће пријеподне превладавати умјерено до претежно облачно вријеме, уз постепено смањење облака током дана. Пријеподне повремено слаб снијег у источним подручјима Босне. Вјетар слаб промјенљивог смјера. Дневна температура од 1 до 6, на југу до 12 степени.

А због нових сњежних падавина које су током ноћи и јутра захватиле централне и западне крајеве успорено се саобраћа дионицама преко планинских превоја, гдје се снијег задржао на коловозу.

Издвајају се путеви Бугојно-Купрес-Шуица-Ливно, Врточе-Босански Петровац-Ланиште-Кључ, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Прилука-Гламоч-Млиништа, Ресановци-Дрвар и Врхпоље-Сански Мост, као и превоје: Иван (Сарајево-Коњиц), Ростово (Бугојно-Нови Травник), Комар (Травник-Доњи Вакуф) и Макљен (Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље), те шире подручје Романије. На тим дионицама може се очекивати и поледица.

На магистралном путу Ливно-Шуица могући су чести изласци дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила. Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила, саопштено је из БиХАМК.

(Фена) Фото:Фена/Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар