Опрез због поледице и у вишим, и у нижим предјелима

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је проходна, саобраћај се одвија по мјестимично мокром или влажном коловозу, а на појединим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја коловоз је засњежен и има поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Босна и Херцеговина 27.11.2023 | 08:34
Опрез због поледице и у вишим, и у нижим предјелима

Поледице има и у нижим предјелима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

На бројним дионицама у усјецима неопходан је опрез због одрона.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, до 31. децембра биће измјене у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац, ауто-пут, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, до 20. децембра.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

(Срна) Фото:

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника, јер након деструкција надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци дивљих коња.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.

Из АМС Републике Српске савјетују возачима да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар