Данас ослобађање посљедњих 11 талаца Хамаса

Четвртог, последњег дана договореног примирја Израел је добио листу последњих 11 талаца, који би данас требало да буду ослобођени након 52 дана проведена у заточеништву Хамаса.

Свијет 27.11.2023 | 07:12
Данас ослобађање посљедњих 11 талаца Хамаса

Палестинска милитантна организација обавезала се у оквиру договора о прекиду ватре да ослободи укупно 50 жена и деце који су киднапован у Гази, у замену за ослобађање 150 Палестинаца из израелских затвора, осим у случају да договор буде продужен под новим условима, преноси дневник Тајмс оф Израел.

Хамас је саопштио у недељу да је трећег дана прекида сукоба с израелском војском, ослободио 13 израелских талаца, као и четворо странаца - троје тајландских и једног руског држављанина, пренео је раније Ројтерс.

Израелска војска саопштила је, међутим, да је ослобођено 14 Израелаца и троје странаца и да су предати Међународном комитету Црвеног крста.

У саопштењу објављеном у недељу увече, Хамас је рекао да жели да продужи примирје и након истека четвородневног примирја, у настојању да се из израелских затвора ослободи вец́и број Палестинаца.

Договорено примирје вец́ укључује одредбу о продужењу за један додатни дан за сваких десет талаца које Хамас пристане да ослободи.

(Тањуг) Фото: тмз

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxx

27.11.2023 07:37

после замном јунаци до победе и унистења противника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

27.11.2023 13:16

Ови сви тзв. таоци се смијесе својим отмицарима и љубазно се поздрављају. Овдје несто не стима. Или су ти тзв. отмицари маскирани ционисти или Хамас има друго лице него сто га ови ционистицки медији представљају. Пробуди се мароде, зазалит це ко ово преспава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти си болестан

27.11.2023 18:40

Људи се смијесе јер су ослободјени. Какав си ти болесник, ако мислис да је некоме пријатно да буде киднапован па се смијеси љубазним терористима који су му приредили то искуство? Отимали су дјецу, након сто су им убијали родитеље пред њима. Болесна особо, како то мозес посматрати било како осим као најгнуснији злоцин? Свијет није црно-бијел како ти мислис, ако осудис Хамас за звјества која прави то не знаци аутоматски да је Израел "добар". И обрнуто.