Чланови Савјета БХАНСА хоће да примају три плате

Савјет Агенције за пружање услуга у ваздушном саобраћају БиХ (БХАНСА), а који чине службеници ентитетских влада и министарстава на нивоу БиХ, поред плате које примају, траже још двије додатне као накнаду за рад у овом тијелу.

Босна и Херцеговина 26.11.2023 | 13:01
Чланови Савјета БХАНСА хоће да примају три плате

Савјет БХАНСА-е именује Савјет министара БиХ, а његов задатак је да надзире пословање управе, предлаже годишње програме рада и доноси правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста.

Предсједник Савјета до сада је имао мјесечно 900 марака, а чланови по 800 КМ.

Међутим, то им је мало, па је према Савјету министара БиХ упућен приједлог да им се исплате накнаде које би ишле до висине двије просјечне нето плате исплаћене у БиХ, односно око 2.500 марака.

Правдајући овај захтјев у БХАНСА-и наводе да су чланови Савјета одговорни за  надзор кључних процеса у развоју Агенције, те да њихова одговорност и значајна улога морају бити више плаћени.

Такође, наводе они, инфлација је од 2010. године до данас значајно умањила вриједност новца, а приходи БХАНСА-е су од 2011. године расли за чак 787 одсто, и износе 90,5 милиона марака.

„Повећање прихода одражава значајан раст и развој Агенције те потребу за примјереном компензацијом за чланове Савјета Агенције који су одговорни за надзор над управљањем тим средствима“, кажу у овој агенцији.

У приједлогу који ће бити упућен Савјету министара БиХ додају да су бруто трошкови накнада Савјета Агенције тек 0,11 одсто њихових прихода те да не представљају ставку која би се одразила на њихову стабилност.

„За реализацију ове одлуке није потребно осигурати посебна средства из буџета институција Босне и Херцеговине. Исплата новчане накнаде ће се вршити из властитих средстава Агенције“, закључују они.

Иначе, чланови савјета су Сања Шкулетић-Малагић, представник Министарства саобраћаја и транспорта, Мартин Пажин представник Министарства одбране БиХ, Горан Гајић из Министарства финанција и трезора БиХ, Душица Видаковић као представник Владе Републике Српске, Едхем Бичакчић испред Владе Федерације БиХ те Марин Распудић представник Дирекције за цивилно зракопловство БиХ (БХДЦА).

(Цапитал) Фото: ФПТП_ БХАНСА

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Авиондзија

26.11.2023 13:12

БХ Пљацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВИДЕНТИЧАР

26.11.2023 15:58

Бобан Кустурић је директор Хеликоптерског сервиса РС, те има више личних кадрова на важним позицијама и то: Своју куму Душицу Видаковић је поставио за замјеника директора Хеликоптерског сервиса Републике Српске, као и на позицију члана Савјета Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби Босне и Херцеговине; Своју прву супругу Дијану Миланковић је поставио за генералног директора РТРС-а. Свог брата Дејана Кустурића је поставио за директора Фонда здравственог осигурања. Свог другог кума Чедомира Шушњара поставио за директора Дирекције за цивилно ваздухопловство (БХДЦА). Од брата супругу је запослио у Палату предсједника РС као секретарицу. Свог шуријака Славишу Миланковића је прогурао за замјеника начелника Прњавора (тако пишу истраживачки медији о непотизму у нашој Републици Српској)

Name

Народ

26.11.2023 13:23

Ма треба вам јеб.ти све по списку,марс на биро πцка вам материна нерадницка и лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

понзионер

26.11.2023 13:48

а да ли се питате да ли инфлацију треба само вама повишица шта ће на то рећи борци пензионери незапослени и остала сиротиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба њима

26.11.2023 14:22

Дати нешто друго и послати их на кућно одмарање, принудно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

26.11.2023 17:01

Видис како се љути противници за све И сваста, лако слозе кàд је узимати паре у свој дзеп и то са 800 на ,ни мање ни висе него 2500.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеx

26.11.2023 17:04

Са Сањом Вулиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двр

26.11.2023 17:31

Имате ли мало образа стоко??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

26.11.2023 17:57

Гладна багра. Ј.. О их онај ко их је ту поставио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

26.11.2023 19:47

Нисам стручњак, али код нас има свако разних агенција које не служе ничем другом осим што појединцима доноси гласове и плату. Немамо 10 авиона а толики стручњаци. Приватизуј све. Докле мислите дизати кредите да би почепили рупе.

ОДГОВОРИТЕ