Лопаре, Угљевик и Челић удружени против Бијељине?!

Сједница мора бити одржана кад тад и да не могу "побјећи" нити се "сакрити,  а мутне радње су већ изашле на видјело, ревизија ће прије или касније зацементирати како постојеће тако и нове доказе и сви одговорни за лоповлук у овом предузећу неће побјећи од правде, кад тад, вјерујте ми кад тад, све дође на наплату".

Република Српска 25.11.2023 | 08:15
Лопаре, Угљевик и Челић удружени против Бијељине?!

Скупштина "Еко-Деп-а" јуче није одржала своју редовно заказану 9. сједницу, јер представници из Лопара, Угљевика и Челића су изненада отказали свој долазак. Ништа то не би било чудно и симптоматично да све три општине не отказују свој долазак и правдају недолазак својих представника готово у исто вријеме и дан прије одржавања сједнице. 

Ово је  на фејсбук профилу написао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, додајући да су сви представници Скупштине "Еко-Деп-а" су обавијештени још 9.11.2023. године, и све до јучерашњег термина сједнице није било назнака отказивања.

"Двије недјеље након обавјештења, електронском поруком, 22.11.2023.године у 13.15х први се оглашава Угљевик, недуго потом у 13.28х присуство сједници отказује Челић, а потом у 14.19х дефинитивна потврда недоласка стиже и из Лопара на адресу предсједника Надзорног одбора", наводи Петровић и додаје да су сва три отказивања потврђена готово у року од једног сата.

"Није ли то чудно", пита градоначелник Бијељине.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ПОМЕНУТИХ ОПШТИНА: 

"Предсједник Скупштине општине Угљевик преузео је обавезе од раније", стоји у образложењу недоласка,

"Када је то раније преузео обавезе, зашто раније није јавио но је чекао дан прије сједнице и зашто је преузимао друге обавезе ако је знао да је за јуче била регуларно заказана сједница "Еко-Деп-а", питање је које се намеће, наводи Петровић.

Челић се, како стоји у објави, правдао неименованом искрслом обавезом и "надом" да ће сједница ипак моћи да се одржи без његовог присуства?

"Не изгледа ли вам ово као пилатовско прање руку", пита Петровић и додаје да су представници из Лопара били нешто "ажурнији" па су пет дана раније јавили да неће присуствовати због истовременог одржавања сједнице Скупштине своје Општине, ипак дефинитивна потврда је стигла дан раније. 

"Сума сумарум, јуче нисмо имали кворум јер од пет педставника присуство је потврђено од стране нашег града и општине Теочак, довољно је било присуство  представника само још једне општине, али све три општине су имале "новоискрсле", "изненадне" и "неодложне" обавезе", констатује Петровић.

Можемо, каже, да нагађамо, довољан је податак да на овој сједници се између осталог требало расправљати и о увођењу ревизије финансијских извјештаја овог предузећа?

"Сви већ знамо да је пословање овог предузећа обавијено велом тајни, да стално испливавају мутни послови и да је тренутно подигнута оптужница против одговорних у овом предузећу! Поред тога на овој сједници је планирана расправа о пустој жељи директора,  о депоновању отпада из Брчко Дистрикта", открива Петровић и додаје да док је он градоначелник може о томе само да расправља.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ИЗНЕНАДНОГ ОТКАЗИВАЊА УЧЕШЋА ЛОПАРА; УГЉЕВИКА И ЧЕЛИЋА?

- Да ли то господа из сусједних општина покушава да заштити нелегално изабраног директора Драгишу Марјановића, да продужи вријеме до доласка ревизије? - пита Петровић и додаје да сједница мора бити одржана кад тад и да не могу "побјећи" нити се "сакрити,  а мутне радње су већ изашле на видјело, ревизија ће прије или касније зацементирати како постојеће тако и нове доказе и сви одговорни за лоповлук у овом предузећу неће побјећи од правде, кад тад, вјерујте ми кад тад, све дође на наплату".

"Ја сам стрпљив човјек, иако се жури народу, жури се Бијељини, мудром политиком, стрпљиво и поштену доћи ћемо до циља, а циљ је вратити народу народно, граду градско, а узети од бахатих и корумпираних функционера", закључио је објаву градоначелник Бијељине.

(БН) Фото: Фејсбук

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ре

25.11.2023 09:00

Треба се борити против копања литијума у ЛОпарама, то је тек права еколошка катастрофа, удружена са фунансијском чиме се странцу даје наш највреднији ресурс. Отварање овог рудника би предвиђало прекопавање највећег дела Мајевице и крај живота на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2023 12:34

Уколико су грађани Лопара не желе дозволити копање литијума,па им се придруже и остале општине,од тог посла,неће бити ништа.Не могу повјеровати,да господин Савић дозвољава тровање становништва,поврх свега што зна колико је то погубно по здравље,и животе људи. Упорно,и одлучно организовати протесте,и не попуштати спровођење пакленог плана.То нико не смије одобрити,због потомака који требају бити здрави!!!

Name

6525

25.11.2023 09:02

Шта је то чудно кад су лопарчани дали општину на копање литијума, што је незпоресиво веће еколошка катастрофа, они ће све дати за паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.11.2023 09:14

Господине Петровицу то су обицне јајаре, послусници, климоглавци без образа, цасти и морала. Они не мисле својом лобањом они раде сто им казе главни баја. Цекацемо правду, они нису никакви људи кад крену кола низ обалу сви це они пропјевати немају они достојанства. Бог вас позивио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грми

25.11.2023 10:20

Тако је Симо !!!

Name

Ненад-Нострадамус

25.11.2023 11:03

Ми као народ смо такви Ми волимо да нас краду, пљацкају отимају,лазу јер њима вјерујемо јер они када краду оставит це несто и нама па био то бајати сендвиц увезен из Аргентине.Они не виде или то зеле да сто висе пропадамо да нестајемо,јер ко не воли лаз не мозе Србин бити.Петровиц је за њих лопов издајник они се тако бране.Све странке су формиране да унисте оно сто је добро у сваком појединцу они једног по једног униставају крију ви се иза странке,вјере,нације.Прица да је Давид побиједио Голијата је бајка у то висе нико не вјерује висе се вјерује у Дједа Мраза .Петровиц це бити поразен јер це сву кривицу да свале на његова ледја.Поцело је са опозивом који није успио и сада је поцела освета као свињска куга гдје се Бијељина униставала док ми около Бања луке то нисмо ни осјетили.Све ме подсјеца када је осудјен Исус Христ,а ослободјен Барабес који је био лопов,убица,преварант.Оно када онај водја пита окупљену руљу кога це да ослободе,а руља у Глас вице Барабес,Барабес.И тако је донесена одлука да се Исус Христ разапне.

Name

Ре

25.11.2023 11:30

Рецимо да је тако,да су обицни послусници а засто сте ви градани који сте изасли на изборе гласали за градонацелника Љубису Петровица а скупстинску вецину му подвалили ове сто су коалиција да покраду Бијељину,како немате нимало логике кад гласате за скупстину ,имате догодине локалне изборе па мало размисљајте кад излазите на бирацко мјесто

Name

Јелена

25.11.2023 09:45

Градонацелнице,вјерујемо Вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

25.11.2023 09:59

Јел то Маријановиц правник ис Дворова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо Ј.

25.11.2023 10:50

Мој добри Петровићу. Знам да је тешко борити се против људи без морала и достојанства, против похлепних и послусних. Али не заборави да је све урадио ( за дебеле паре) бивши градонацелник Мићо Мициц као кадар СДС и као “легендарни” велики Градитељ а оне познате трецине су завршиле код дјеце. Милиони од пљачке па и за тај еко-деп служе за уживање у животу балаваца његових. Сад сви перу руке од тога и сад су сви невини зато јер немамо независно Тузиластво а сто је још горе ни независно Судство. Опструкције прави и Скупстинска већина СНСД у Бијељини јер су и ту изабрани људи да коче рад Градске Управе а све под палицом Додика. Крадје су епске и хоботница се жестоко труди да заташка све па и то око еко-депа. Град има депонију толико близу да је љети смрад несносан, да су прве куће већ стигле до депоније, а сто је још поразније да су ту своје смеце одлагали и одлажу још три Опстине и хоће и четврта. А сто и неби кад смо корумпирано покварено друштво и сада им само Ти квариш посао. Продисаце овај народ тек одласком Милорада Додика и његове корумпиране свите на сметлиште и покушаја да и нас народ почне да живи у каквој таквој Демократији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.11.2023 12:44

БРАВО ПЕТРОВИЋУ. ЛАЖУ. КУКАВИЦЕ. КРИЈУ СЕ ИЗА ДРУГИХ, ДА ИМ УРЕЂУЈУ ЊИХОВУ СРЕДИНУ. БИЈЕЖЕ ОД ОДГОВОРНОСТИ. ЛАЖУ, ЗА ОБАВЕЗЕ. КАО И МИЛЕ ЗА БРИСЕЛ. ШТО НИСУ ПРИЈЕ ЈАВИЛИ. ЉИГАВЦИ. Сељак од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Симо

25.11.2023 12:52

Свака част. Истина је то све. Бог вас поживио. Обичан грађанин од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

25.11.2023 13:02

ПОТПИСУЈЕМ КОМЕНТАР СИМО ЈЕ Ј. И НЕНАД НОСТРАДАМУС. СВЕ ТО НАРОД ЗНА, ИАКО НИСУ СВИ У МОГУЋНОСТИ ОВАКО СЕ ЈАВЉАТИ. ЛОШЕ ЈЕ ШТО СУ МЛАДИ ПАСИВНИ. А ЊИХОВА БУДУЋНОСТ ЈЕ У ПИТАЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аватар

25.11.2023 14:56

Градонацелнику је и СДС окренуо ледја. Или је он њима... 🤔

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

25.11.2023 21:21

Мислим да би требао он њима...

Name

Занимљивост

25.11.2023 19:47

Угљевик и Лопаре, СДС бастиони, а и Петровић њихов...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

27.11.2023 04:21

Све су криминалци оплацкали у Бијељини Само Јо’с ако успеју гдје отети ста од народа али и народ нема .у Бијељини се Продаје пољопривредна земља Која вреди Од 3000км до 5000км даби криминалци продавали за 40000 км за дунум а поле Јос на тај износ наплацивали велики новац претварајуци пољопривредно земљисте у градјевинско бјези народе од криминалаца Некупуј ниста од њих обиди РС у великом Луку посебно Бањалуку И Бијељину

ОДГОВОРИТЕ