"Обратио ми се тоном који памтим из дјетињства"

После њене приче и пријављивања случаја силовања у Србији више ништа није исто. Освајањем властите слободе уздрмала је емотивне окове многих од нас. Назвала је ствари правим именом и то јавно - казала је Јоксимовић у емисији Уранак.

Србија 25.11.2023 | 07:08
"Обратио ми се тоном који памтим из дјетињства"

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном - испричала је пре две године глумица Милена Радуловић, која је у петак гостовала у емисији "Уранак" на К1ТВ.

- И од тог 16.јануара када је поднела тужбу против учитеља глуме Мирослава Мике Алексића за силовање траје њена битка за правду, мир и спокој. Јуче је у Палати правде завршено њено сведочење. Трајало је три рочишта, више од 10 сати је провела стојећи у суду. Одговарала је на питања судије, одбране и њеног адвоката, али и Мирослава Алексића, који ју је први пут јуче испитивао - навела је Јована Јоксимовић у најави гостовања Радуловићеве.

Дала си снагу свакој девојци у земљи да сваку своју ситуацију може да назове правим именом, казала је Јоксимовић у разговору са глумицом Радуловић.

- Моје је само да се надам. Ово толико дуго траје. Ја сам толико пута мислила нећу морати даље. И сада се надам да после ова три рочишта и тих његових питања (Алексића) јуче да се ближимо крају процеса - казала је Радуловић.

Алексић је јуче своје право искористио у мом случају да и он нешто каже, подсетила је.

- Ја се само надам да ћу имати право да будем и девојка и глумица. Волела бих мало безазленијих тема у наредном периоду у нашем друштву - казала је, између осталог,  Радуловић.

Искуства са рочишта:

- Различито је било 1.2. и 3. рочиште. Пред 1. рочиште су ми изашли неки печати на руци, и некако сам то 1. рочиште добро поднела. Мислила сам то што боли , боли и имала сам осећај да ипак у садашњем тренутку имам снаге за све....- рекла је Радуловић сећајући се почетка процеса.

- Уочи 2. рочишта нисам могла да једем, целог дана сам се тресла. Сада , трећи пут, после искуства у рочишту, ништа се не промени ...позвао ме је један од мојих адвоката и казао "ти си ветеран и то није ништа за тебе"....Колико год да ти себе завараваш свеједно је свако рочиште мучно - казала је Радуловић.

Да ли је Милена сада у миру са собом?

- Просто ми је невероватно да ти стојиш док сведочиш два или три сата, да ли се данас осећаш да си у миру са собом и да осећаш и кажес себи шта буде, биће... - прокоментарисала је Јоксимовић.

-Осећам да сам урадила све што сам могла, као и пре три године - одговорила је Радуловић и додала. Није  мени суђење само данас кад је моје. Кад иду да сведоче млађе девојке ја сам са њима исто у томе. Ја сам ту , њихове сузе су и моје и осећај неправде...

На питање чега се данас плаши Радуловић је казала да се ничег не плаши од јуче када је Алексић тако агресивно викао, и сви су то видели у судници.

- Када ми се после толико година обратио тим тоном јуче осетила сам се као на часу, као пре много година, али није ме тим тоном повредио  - казала је Радуловић.

Ми као деца нисмо знали какав је Алексић човек:

-Сама сам хтела да идем у ту школу, и то сам волела да идем у ту школу глуме, без обзира на галаму и викање од стране Алексића, каже Радуловић и подсећа да они  јесу долазили у ту школу са 7 или 9 година и нису били свесни какав је он човек .

- Сматрам да је и Алексићева жена саучесник у свему. И ево то ћу образложити, навела је.

- Алексићева жена има приступ оптужници, то су девојке које је она одгајала...Ми смо те девојчице које су они васпитавали. Они су гледали како смо имале 9 или 12 или 17 година...Она сматра и казала је да смо ми лагале, а то је 16 девојака које су поднеле пријаву... то је све јако тешко- , наводи Радуловић.
Да ли ти је било жао у неком моменту Алексића јер кажу да је болестан човек. Коју емоцију данас имаш према њему , данас, према човеку који је јуче имао агресију према теби, питала је Јоксимовић.

- Немам никакву емоцију према њему. Само се борим да мој живот крене даље - казала је Радуловић.

- Неважно је осуда, казна, како ће он да заврши. Ја само желим да имам дане у којима он није тема. Ја се борим за свој живот - каже Радуловић.

Пријављивање сличних случајева је јако важно:

- Суђење, полиција, тужилаштво... то је заиста дуг процес. Важно је да се пријављује насиље, јер се они слични бар мало примире, пријављивање је јако важно али то са собом носи три године немира, осећаја да те нешто прогања, да те људи чудно гледају, али ти пристајеш на то. Ти свој свет онда дајеш у руке неким другим људима, адвокатима, систему...јако тешко осећање. Кад си жртва мислиш да нема другог начина. ...ја раније нисам знала да могу да имам другу опцију, јер сам гледала како да се не убијем, како да преживим -  казала је Радуловић.

Колико си примила мејлова и позива, телефонских, жртава који су доживели сексуално злостављање, било је једно од питања.

- Безброј, чак су ми се јављали и мушкарци...- казала је Радуловић.

Битно је да си добар сам са собом:

- Битно је да си добар са собом. Људи ми прилазе и питају што си ћутала све ово време...Треба имати пре свега подршку, ја сам имала подршку од сестре, момка, породице ... да би се упустио у нешто тако тешко и стресно. - казала је Радуловић

Поента је да на крају имамо што мање девојчица и особа које би имале или доживеле овако лоше и стресно искуство - казала је Радуловић.

На питање како је породица реаговала када је први пут казала шта јој се догодило Радуловић је навела шта је мајка рекла:

- Мајка ми је рекла пре него што сам тати саопштила, што ти будеш мирнија и сталоженија то ће његова реакција бити мирнија. Сећам се да смо тата и ја отишли на реку,  пловили смо, размишљала сам да ако полуди може да скочи у воду,  могла би да реагујем и теже би стигао назад - закључила је глумица.

(К1ИНФО/)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Удај се за мене

25.11.2023 07:34

Милена остави глуму,додји код мене у Бијељину,слицних смо година да зивимо на селу без камера и буке.Такву зену би свако позелио за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Удај се

25.11.2023 08:52

Јес јес, па да буде за пар мјесеци он је мене на том селу сиХловаооо

Name

Искра

25.11.2023 07:57

Ти си дјевојка ХРАБРОСТ,за све што проживљаваш свих ових година нека те бог награди снагом да идеш даље, да се не осврћеш на болну прошлост. Због твог геста насилници ће бити бар опрезнији, дала си снагу да будуће потенцијалне жртве не ћуте и коначно хоће ли то судство бити експедитивније, јер сва ова рочишта и дуги судски процеси су равни траумама које си већ проживјела због тог монструма. 10 сати стајати у судници, па као да су хтјели да те сломе, да одустанеш од свега. ХВАЛА ТИ ЗА ТВОЈУ ЖРТВУ ЗА СВУ ДЈЕЦУ КОЈА СУ ПРОЖИВЈЕЛА ИСТУ ТРАУМУ И ШТО СИ СТАЛА НА ЦРТУ НАСИЛНИЦИМА, КУКАВИЦАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какво болан насиље?!

25.11.2023 08:53

Након наводног силовања (које није оставило никакав траг), она наставила ићи код кретена на часове глуме, и то пази сад, у ПРИВАТНУ ШКОЛУ... Није сад био професор на факултету па да кажеш морала је због дипломе, него ето ишло јој се, благо речено неуравнотежена особа која одвраћа пажњу од стварних жртава и стварног насиља!

Name

Ре

25.11.2023 10:00

Он је манијак, али ни ова није добра.Идес 6 година негдје гдје не морас да те силују или ста вец раде.

Name

+

25.11.2023 08:09

Више бих осудио његову жену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ +

25.11.2023 09:45

већини жена дигне цијену мужа ако сконтају да их вара, гледају га као веће мушко од неког ко је вијеран

Name

Попај!

25.11.2023 08:34

Доживотни затвор,за овакве идиоте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ попај

25.11.2023 09:57

Доживотни затвор на РЕКЛА КАЗАЛА? Без икаквих доказа осим изјаве ПРОФЕСИОНАЛНЕ ГЛУМИЦЕ? У старом риму је постојао правни концепт инфамиа, који је глумцима забрањивао да свједоче пред судом, толико

Name

Смиљана - Смиља

25.11.2023 11:41

Ре ПОПАЈ ; Зар она није била ИДИОТ ?, кад је толико времена цутала?! Носите ли Ви ципеле које Вас зуљају или реагујете????? Ма дајте....

Name

Предатор

25.11.2023 09:28

Мутна си ко Дунав после кише. Колико времена ти је требало да пријавим силовање? Нажалост о глуми немаш појма па сад се овако промовише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смиљана - Смиља

25.11.2023 11:36

Узели сте ми ријеци ! Управо тако ! Док је имала интереса , цутала је и узивала! А кад је сконтала, да јој је вријеме за породицу ,онда дрвље и камење по Мики! Много их је онаквих као она! Насиље и све оно сто вама лицно НЕ ОДГОВАРА одмах се пријављује! Цуј силована !!!! Како??? Гдје су трагови , цупања,гребања,хематоми стискања...,. Ако је све то имала ок,али ако није,знаци није прузала отпор,него се препустила узивању,проводу интересу и сл ! Сад глуми неку светицу,ма дајте....фуј !

Name

Ста реци

25.11.2023 17:08

У то вријеме за силовање су биле драстицне казне ако су у питању дјеца до 18 година а у данасње вријеме када неки силоватељ има довољно новца да поткује на залост мозе бити и ослободјен и ако је зртва истински мало дјете.....

Name

Цист разум

25.11.2023 20:59

Смиљана и ви сви идиоти сто дјевојку осудјујете сте људски олос, смеца и најгора бица. Да се в асој дјеци овако сто деси, да ли би овако прицали. Лосе ми је и од тога сто вам се уопсте обрацам. Заслузујете металну сипку по ребрима бар 100 удараца...

Name

Смиљана - Смиља

26.11.2023 15:30

Ре- ЧИСТ РАЗУМ :: Прво нисам Идиот,како ме називате, него родитељ дјеце коју сам уцила да дијелимо повјерење једни према другима, да нема тајни у добру и у злу! Да не зивимо од интереса него од рада! Вама би требало дати тих 100 металних сипки по глави, да додјете памети! Засто дотицна " глумица" није реаговала на прво или друго силовање,него је "" ТРПИЛА ""сест година? Имала је и тад тату и маму! И моја се родјена сестра "" СИЛОВАЛА"" са озењеним богатасем 11 година и кад јој није купио козну јакну тад је и она његовој зени рекла да ју он силује толико дуго! И о таквим " ДАМАМА" мени ни ријеци немојте висе! Срам вас било!!!

Name

Ре Какво насиље

25.11.2023 10:44

Да ниси и ти силеџија, кад овакве болесне коментаре остављаш. Боље посјети неког духовника јер је очигледно да ти је ум поремећен

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ре

25.11.2023 11:55

Врло је опасно ово њено помјерање дефиниције насиља према РЕКЛА КАЗАЛА... нарочито штети женама које су жртве стварног насиља (шамарања, ударања шакама, НОГАМА, стварног силовања под физичком присилом, па све до случаја несретне Низаме)

Name

Искрено

25.11.2023 12:37

Дјевојко, свака ти част на храбрости да то изнесеш све јавно. Ти си узор свима који трпе насиље, како се треба борити. Никада није касно, само што оставља дубљи траг. Ови што негативно коментаришу, немамријечи.

Name

Соко

25.11.2023 17:36

Ко о цему курве о постењу ! Тако и ова глумица.! А глумице су познате по постењу као мадјарске собарице.!

Name

Нека

25.11.2023 12:06

Си се ти сјетила након 15 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

25.11.2023 23:50

Срам да вас буде. Зар мозе лагати оволики број дјевојака. Замислите да се васем дјетету ово десавало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Сима

26.11.2023 16:02

Наравно да може лагати, откуд ти та идеја да људи не лажу? А и дјевојке су људи

Name

ТЕШКО НАМА

26.11.2023 17:03

Ма пусти више те форе шта дасе десило твом дјетету или слично. Па што га ниси одмах пријавила већ упорно идеш и послије толико година одједном се сјетиш пријавити. Па ако ниси могла одмах пријавити могла си одмах напустити. Прочитајте текст и будите реални.

Name

лоса времена

26.11.2023 15:37

Нека ми Бог и народ опросте, сто не могу да поверујем у ову прицу. Много се тргује. Не тврдим да се несто догодило или није.Немам појма. Него много је воде просло Дунавом,Савом, Моравом и Дрином,много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

27.11.2023 06:45

Ко је овдје луд? Он који је силује, што треба доказати или она која иде више пута да је силује. И иде она код њега а зна да има жену. Ово је врх њеног лицемјерства и његове манипулације.

ОДГОВОРИТЕ