Полиција: Због нереда у Даблину ухапшене 34 особе

Начелник ирске полиције Дру Харис саопштио је да су 34 особе ухапшене због нереда у Даблину у четвртак увече, после  јучерашњег напада ножем у ирској престоници, у којем су четири особе повређене.

Свијет 24.11.2023 | 10:51
Полиција: Због нереда у Даблину ухапшене 34 особе

"Укупно имамо 34 хапшења, од којих ц́е 32 особе јутрос бити изведене пред суд", рекао је Харис на конференцији за новинаре, преноси ББЦ.

Он је додао да је на насилним протестима значајно оштец́ено 13 продавница, уништено 11 возила полиције, три аутобуса и трамвај.

Један полицајац је тешко повређен током полицијске акције, док је много више повређено током нереда, навео је шеф ирске полиције.

Јавни ред и мир је поново успостављен око 21 час синоћ, рекао је Харис.

Током протеста, окупљени су узвикивали антиимигрантске слогане, наводи Гардијан, а Харис је на синоћној конференцији за медије рекао да је у нередима учествовала "хулиганска фракција, вођена крајње десничарском идеологијом.

Харис је новинарима синоћна дешавања у Даблину описао као "ванредна", додајуц́и да такве сцене нису виђене у ирској престоници "деценијама".

Харис је оправдао реаговање полицајаца на лице места, додајуц́и да ц́е бити спроведена "фундаментална ревизија тактике за успостављање јавног реда”.

Начелник ирске полиције је упозорио да постоје сумње да би на улицама Даблина могло бити још насиља и да се врше процене одговарајуће реакције.

У Даблину је јутрос приметно појачано присуство безбедносних снага после синоћних насиља, пљачке и хаоса у главном граду Ирске, на протесту након напада ножем код једне школе, у којем је повређено троје деце.

Јавни саобраћај је јутрос нормализован са неким изменама у центру града, а у току је рачишћавање улица, преноси „Ајриш индепендент“.

(Тањуг) Фото: Степхен Цоллинс/Цоллинс Дублин

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тито

24.11.2023 21:11

Тражили сте гледајте 😁

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

25.11.2023 02:59

Ја зивим у Дублин цитy центре И знам да је сустав заказао а храбри тамнопути бразилац који разноси храну на бициклу храбро поступио И онеспособио нападаца алзирског поријекла који зиви 20 година И умно је поремецен знаци странац тамнопути спријецио вецу трагедију а да је узгледало као у Белфасту назалост да ГАРДА полиција ирска је након три сата успоставила контролу над центом града блокирајуци све главне прилазе,хвала им

ОДГОВОРИТЕ