Данас киша, од ноћас на планинама снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује претежно облачно вријеме са кишом послије подне у већини предјела.

Босна и Херцеговина 24.11.2023 | 10:00
Данас киша, од ноћас на планинама снијег

Прије подне биће промјенљиво облачно и топлије, око ријечних токова и по котлинама магла, на југу повремена киша, а у осталим предјелима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана киша ће почети и понегдје на сјевероистоку, а током поподнева и до вечери киша и пролазно јачи пљускови захватиће сјеверне предјеле.

Током ноћи киша ће се проширити на већину предјела, а уз захлађење у брдско-планинским пределима киша ће у ноћи прећи у снијег.

Вјетар слаб до умјерен југозападни. Поподне и увече ветар скреће на северни.

Максимална температура ваздуха од девет до 15, а у мјестима са маглом од пет степени Целзијусових.

Вјетар слаб јужног смјера и послије подне мијења смјер на сјевер, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бијељина нула, Тузла, Нови Град и Србац један, Бугојно, Градачац, Соколац и Шипово два, Бањалука, Добој, Бјелашница, Сребреница, Хан Пијесак, Мркоњић Град, Зворник и Сарајево три, Приједор четири, Зеница и Рудо пет, Вишеград и Ливно шест, Чемерно и Гацко седам, Мраковица, Калиновик и Широки Бријег осам, Билећа и Мостар девет, Столац 10, Требиње 11, Бихаћ 12 и Неум 13 степени Целзијусових.

(Срна) Фото: УСА Тодаy

Коментари / 0

Оставите коментар