Годину дана затвора службенику у Влади дистрикта

Шеф Подоодјељења за пољопривреду у Влади Брчко дистрикта Ферхат Ћејвановић осуђен је на годину дана затвора због примања новца ради трговине утицајем при додјели подстицаја у пољопривреди.

Босна и Херцеговина 24.11.2023 | 07:29
Годину дана затвора службенику у Влади дистрикта

Ћејвановић је пред Основним судом Брчко дистрикта за ово кривично дјело корупције осуђен неправоснажно на једногодишњу затворску казну и изречена му је забрана обављања дужности у трајању од пет година, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Њаму је стављено на терет да је у поступку додјеле подстицаја за пољопривредну производњу од странке тражио и узео 1.000 КМ, наводи се у саопштењу.

Према оптужници, Ћејвановић се у два наврата састао са пуномоћником подносиоца захтјева за подстицај тражећи од њега новац да би за странку исходовао позитивно рјешење.

"Након што је Е.Ф. поднио уредан захтјев, оптужени је тврдио да наводно има одређених проблема у том предмету, али да их он може ријешити утицајем на службеника који је преузео обраду захтјева, за шта је тражио 1.000 КМ", наводи се у оптужници.

Тужилаштво је оптужило Ћејвановића за кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Он је ухапшен 17. фебруара 2020. године у оперативној акцији под кодним називом "Темпо" у тренутку када му је Е.Ф. при изласку из објекта бензинске пумпе "Гаспром" у Брчком предао тражени новац.

Из Тужилаштва подсјећају да се на ову пресуду може уложити жалба пред Апелационим судом Брчко дистрикта.

(Срна) Фото: нула49.цом

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Корупција у БЧ

24.11.2023 11:42

Ово је бенигно колика је " уградња ";у јавним набавкама .Полиција одради кривичну пријаву , службеник буде суспендиран , суд укине суспензију и АД АЦТА предмет .Ко стоји иза " заштите" ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секи

24.11.2023 14:00

Главни кривац главни тузилац Мујкановиц,највеце смеће у Брцком,тај мравојед сарађује са криминалцима

Name

Сребреник

24.11.2023 14:03

Судија Небојса Савиц из основног суда Дистрикта сарађује са кримилацима,велико судско говно је тај балавац

Name

ФЕРХАТ ЈЕ

24.11.2023 12:34

ТРЕБО ЈЕ БИТ ДОБАР ЗА ЗЕКЕРИЈОМ МУЈКАНОВИЋЕМ И ЊЕГОВИМ ПРАСИЋИМА ТЕПАВЧЕВИЋЕМ И РАДОШОМ,ОНИ СУ СПАШАВАЛИ КРИМИНАЛЦА ,ШЕФА КАТАСТРА У БРЧКОМ РАДЕНКА НИКОЛИЋА, УЗ ПОМОЋ СУДИЈЕ ОСНОВНОГ СУДА НЕБОЈШЕ САВИЋА НАЈВЕЋЕГ СМРДЉИВЦА И ЉИГАВЦА У СУДУ

ОДГОВОРИТЕ