Инспекција у КПЗ: Три полицајца суспендована

У ванредни инспекцијски надзор Казнено-поправног завода у Требињу стигао је прије два дана инспектор Министарства (не)правде Републике Српске Ненад Миркоњ да би утврдио чињенично стање у устсноци и околности бјекства Кинеза. Уочено је много пропуста и неправилности у раду, али је очигледно директива да се кола сломе на стражарима и најмањим карикама а да се покуша амнестирати директор Зоран Миладиновић.

Република Српска 23.11.2023 | 18:45
Инспекција у КПЗ: Три полицајца суспендована

Уочено је много пропуста и неправилности у раду, али је очигледно директива да се кола сломе на стражарима и најмањим карикама а да се покуша амнестирати директор Зоран Миладиновић.

Са радних мјеста суспендована су три полицајца и то Рашо Лучић, Драган Васиљевић и дежурни затвора Илија Памучина. Од њих тројице кола највише  треба да се сломе на Драгану Васиљевићу. Да би побјегли од одговорности склопљен је прећутни договор између директора Миладиновића званог Зукац и његових сарадника да се Васиљевић суспендује а потом и остави без посла. На тај начин покушаће умирити јавност жртвујући полицајца а они покушати остати чистог образа.

 

Иначе ријеч је о коректном полицајцу који у задње вријеме има озбиљних здравствених проблема и до сада се показао као узоран и одговоран. Васиљевић се не уклапа у унутрашњу шему, није члан НПС или неке друге владајуће политичке партије, није политички ангажован, што би требало бити правило и за сваку похвалу, и због тога му се није признала висока школа, а сада без политичке залеђине је најлакша мета за одстрел.

Што се тиче чињеничног стања ствари су следеће: Васиљевић, иако је био задужен за контролу шетње притворених лица, није никако могао да види један дио простора на дворишту на којем се шетало притворено лице јер је тај дио шеталишта увучен и заклоњен од погледа камере. Друго, ако се тражи одговорност онда она пада и на начелника притвора Марка Миличевића јер није обезбјеђено да тај дио буде покривен камерама.

 

Једно од неправилности које је такође установио инспектор за унутрашњу контролу Ненад Миркоњ  јесте чињеница како Марко Миличевић обавља три функције јер је истовремено  командир притвора, командир вањског обезбјеђења и шеф инструкторима.

Чудно је како се полицајци жале и незадовољни су мојим текстовима и видео прилозима, иако нисам помињао никог осим директора Миладиновића и помоћника министра Пера Дуњића. О њиховој коректности најбоље говори чињеница да ми је суспендовани дежурни полицајац Илија Памучина спустио слушалицу и дрско прекинуо позив, уз ријечи да никад није чуо за мене кад сам се пристојно представио и позвао Затвор на фиксни телефон да питам да ли је побјегао Кинез, јер се директор Миладиновић није јављао на позиве и одговарао на поруке.

Потом је Памучина отишао код директора да се додвори и похвали како ми је спустио слушалицу и рекао да никад није чуо за мене. Сад кад је суспендован и жртвован, од стране оних којима се додворавао и писао петицие подршке, ваљда ће му многе ствари бити јасније, као и осталима!

(<стронг>Небојша Вукановић)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Опет

23.11.2023 19:27

Овај што блеји по Херцеговини

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ОПЕТ

23.11.2023 21:11

КО ТЕБЕ ТЈЕРА ДА СЛУСАС ИСТИНУ И ЊЕГА. ТИ ДРУЗЕ СЛУСАЈ ТВОЈЕ ЛАЗОВЕ И ЛАЗ И УЗИВАЈ У ФАНТАЗИЈАМА БОЛЕСНИХ, ПОКВАРЕНИХ СТВОРЕЊА. ,,НИКОГ ЉУДИ НЕ МРЗЕ КАО ОНОГ КО ГОВОРИ ИСТИНУ,, Платон.

Name

Ре

23.11.2023 21:29

Тата ти блеји.

Name

Ре

24.11.2023 04:59

Па нека полицајац приговори; овако, буде ли ћутао, оде маст у пропаст!

Name

Е

24.11.2023 09:35

Тата је блејао као и овај твој али се давно смирио на оном што кажу бољем свијету. Ваљда

Name

Страшно

23.11.2023 23:05

Какав смо народ постали, бојимо се ових на власти као гром, од страха не смијемо рећи истину већ лажемо онако како сматрамо да ће се господарима судбина свидјети! Да није овог Вукана истина никад неби дошло до народа. Народ ко овце само забије главу у земљу и блеји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.11.2023 06:29

Он сваком лонцу мора бити поклопац. Баш толико паметан, ма иди, обични блечак.

Name

Ре А

24.11.2023 12:03

Није овде у питању памет, овде се ради о храбрости да се укаже на девијације у друштву, а он сигурно има храбрости да говори о свим проблемима у нашем друштву од корупције, непотизма, криминала..

Name

Колега

24.11.2023 01:17

Овај памуцина је велико смеће од цовјека и шпијун у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2023 06:13

И значи да ми сад треба да повјерујемо једном спадалу Вукановићу а не стручним лицима која су извршила инспекцијски преглед!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2023 10:26

Е,спадало. Ста казе струцно лице? Било пропуста. Јел треба Вукановиц зато одговарати?

Name

Ре за Ре

24.11.2023 13:55

Да је среће одговарао би он због чисте лажи у овој ситуацији гдје је инспектор јасно утврдио одговорност стражара, а он то негира!

Name

Марш секто

24.11.2023 08:29

Ре опет Истина је болна стоком, али бити праведан и савестан је јако тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рене

24.11.2023 10:31

У свим.полицијским.агенцијама.је тако јавашлук,не задовољство.мање.или више. или притисак.мобинг...то је дефакто нема.опустене атмосфере и.то нарушавају углавном.пар.људи појединци блиски.сефовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

24.11.2023 12:17

То је све тацно, тако је и у мупу

Name

Упућени веле

24.11.2023 11:45

Нигдје више корупције што у затворима. Све је на продају, све се може купити, све има цијену. Како овдје, тако у другом ентитету, тако и на нивоу БХ-а, без разлике на вјеру, нацију, партију. Вјерна реплика правосудног и политичког система. Лесе фер, у пуном смислу тог економског појма. Неупоредиво веће лопине су са вањске стране зида и жице, но они унутра.

ОДГОВОРИТЕ