Микрокредитно друштво Микрофин унапређује услове у ОШ "Ћирило и Методије"

Образовање је темељ сваке успјешне заједнице и кључна карика у изградњи боље будућности за сваког појединца. Да би млади људи остварили свој пуни потенцијал, потребно им је пружити оптималне услове за учење и развој. Препознајући важност овог аспекта, МКД Микрофин је још једном показао своју посвећеност заједници и улагању у образовање.

Република Српска 23.11.2023 | 14:27
Микрокредитно друштво Микрофин унапређује услове у ОШ "Ћирило и Методије"

ЈУ ОШ „Ћирило и Методије“ у Главичицама, мјесто недалеко од Бијељине, броји 200 ученика распоређених у 16 одјељења. Иако постижу запажене резултате на такмичењима и вредновањима рада школе, ови ђаци стичу своја знања у веома изазовним условима. Из потребе да се унаприједе услови за рад, школа се обратила Микрофину са молбом за помоћ при набавци зидних магнетних табли.

Узимајући у обзир важност адекватних наставних средстава за квалитетно образовање, МКД Микрофин је брзо реаговао и обезбиједио неопходне табле, додатно истичући своју традицију помоћи и подршке заједници. Кроз четврт вијека постојања, ово друштво непрестано пружа подршку различитим пројектима у БиХ, потврђујући своју улогу друштвено одговорне институције.

Овим поводом, Драгана Родић, шефица филијале Бијељина, изјавила је:

„Импресионирани смо преданошћу и трудом запослених у школи који су радионицама, базарима и ван наставним активностима успјели сами купити двије табле. За МКД Микрофин, подржати овакву иницијативу није само чин донације, већ инвестиција у будућност. Поносни смо што можемо бити дио оваквих позитивних промјена и директно допринијети квалитету образовања ученика ЈУ ОШ 'Ћирило и Методије'."

МКД Микрофин је током година постао синоним за солидарност, заједнички рад и подршку. Континуирана помоћ и спонзорства која пружа заједници одраз су дубоког разумијевања и посвећености стварању бољег друштва. 

(ПР) Фото: ПР