Јутјубер провео седам дана закопан у сандуку под земљом! (ВИДЕО)

Џејмс Стивен Доналдсон, на друштвеним мрежама познат као МрБист, провео је седам дана жив закопан два метра под земљом.

Занимљивости 21.11.2023 | 15:37
Јутјубер провео седам дана закопан у сандуку под земљом! (ВИДЕО)

У специјално опремљеном сандуку стандардних димензија одлежао је читаву недјељу, а током експеримента се поред физичких суочио и са психичким посљедицама.

Највећи страх већине људи је да буду живи сахрањени. Дубоко под земљом, без кисеоника, могућности за излазак, скученог простора и снажног напада панике због клаустрофобије, смрт се чини као једина извјесност.

Зато је Џејмс, кад је већ МрБист (господин Звијер - у преводу), одлучио да под контролисаним условима доживи ово, на помисао ужасавајуће и мучно, искуство. Додуше, на овај начин је желио да дође до 200.000.000 сабскрајбера на Јутјубу - што је и успио.

Ипак, његов сандук је имао освјетљење, довод кисеоника, да се не угуши, понио је храну, пет литара воде, па чак и мале тегове да му мишићи не би атрофирали.

Након два дана почео је да осјећа посљедице вишесатног лежања, недостатка простора и сунчеве свјетлости, иако је био много уморан, није могао да заспи, а и сузе би му текле саме од себе. Признао је да се психички не осјећа добро.

Његова три пријатеља су га све вријеме надгледала, комуницирала са њим, па чак и збијала шале како би му подизали расположење, а његова реакција након недјељу дана, када су га ископали и када је угладо сунчеву свјетлост - била је непроцјењива.

Иако се Џејмс трудио да вјежба - колико су димензије стакленог сандука дозвољавале - најтеже му је било да стане на ноге по изласку. Осјећао се веома слабо, па је чак и доктор морао да му провјери све виталне функције.

Његов видео на Јутјубу има скоро 60 милиона прегледа, четири милиона лајкова и преко 86 хиљада коментара.

Сада је пратиоце питао - да ли да покуша мјесец дана сљедећи пут?

(глассрпске.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар