Циљ обуставе производње “Арселор Митала”?

Министарство енергије, рударства и индустрије Федерације БиХ позвало је руководство и синдикат "Арселор Митала" из Зенице да сједну за сто и договоре услове који ће бити на обострану корист и да тако спасу компанију.

Република Српска 21.11.2023 | 11:03
Циљ обуставе производње “Арселор Митала”?

Подсјећамо, радници компаније “Арселор Митал” из Зенице ступили су јуче у генерални штрајк, јер нису задовољни новим колективним уговором, који им је понудио менаџмент.

И прије тога, одлуком менаџмента, обустављена је производња у неколико погона зеничког “Арселор Митала”.

Након што је, генералним штрајком, потпуно прекинута производња у Зеници, рад је обуставила и компанија “Арселор Митал” у Приједору, која се бави ископавањем руде жељеза.

Како је саопштено из менаџмента приједорске компаније, обустава производње је неминовна, јер је “АрцелорМиттал” Зеница једини купац руде из Приједора.

Из Федералног министарства енергије, рударства и индустрије су поручили да се надају да ће радници и управа “Арселор Митала” Зеница што прије почети преговоре “како би се ситуација у компанији ријешила на обострано задовољство”.

Међутим, према писању попјединих пословних портала, уиза свега се крије намјера власника “АрцелорМиттала” да обустави производњу у БиХ, како би вјештачки “погурала” повећање цијена челика.

(Српскаинфо) Фото: СИНИША ПАШАЛИЋ/РАС СРБИЈА

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

лик

21.11.2023 11:40

И ста је цудно? Кад се Русија и ОПЕЦ договоре да је нафта прејефтина, једноставно смање производњу и узрокују умјетну нестасицу на трзисту. Наравно да су домаци коментатори први који се ругају ЕУ и НАТО-у кад се до деси. Сада осјецамо директне посљедице капитализма и његовог нацина функционирања. Није то за нас, ваља то све упратит и имати мозга. Лаксе је у комунизму, ста те брига само узимај дрзава се брине о свему и плаца и кад се роба не продаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.11.2023 13:00

Видим ти имас мозга, па лијепо продај сву имовину улози у дионице зељеза на берзи и ето ти капитала сигурног. А пусти нас глупе да се бринемо о свакодневници и презивљавању

Name

Ре

21.11.2023 14:21

Како то штрајкују кад не ради фирма. Јел код својих кућа и у становима.

Name

Арса

21.11.2023 11:42

Гладним очима је увијек мало,зарађују милијарде ал су опет гладне као и бурлине.Радницима што мање плате а цијене готовог производа су и сад високе,док би они наравно још повећали.Капитализам не познаје границе нормалног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

21.11.2023 11:44

Производња је велика а и куповина моћ исто тако у БИХ ,борба у осталим државама је велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

21.11.2023 12:48

Ух добро је, ја сам мислио да је Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пази скаламерије

21.11.2023 12:54

БУКВАЛНО ју Титина Југославија градила, сад само извлаче профит и плате, НИШТА СЕ НЕ УЛАЖЕ у редовно одржавање а КАМОЛИ МОДЕРНИЗАЦИЈУ.... Људи драги доста сте и кљуцали леш социјализма, готово је, дошло се до кости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слоба

21.11.2023 16:04

Сјецам се кад је потписан дејтонски споразум то је знацило крај рата и лудила изјава предсједника да је дејтон мртав је узасна и могла ју је изреци особа која није осјетила рат на својој кози његов задатак је био да унапредјује и развија тај споразум да би љепсе и боље зивјели ако немозе или није способан ваљда у овој земљи има неко ко хоце и мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Слоба

21.11.2023 20:22

Он је у рату шверцово и луксузиро, то знају и птице на грани... Али људи су спремни гласати и за вепра само да добију или задрже посао за плату од 1000КМ у некој измишљеној институцији

Name

ЛОГИКА

21.11.2023 22:54

Циљ обуставе је да се прикаже тешка ситуација, и страх да ће на чекање да не би испунили захтјеве синдиката, провидно је ово све

ОДГОВОРИТЕ