"Уникатно и одговарајуће рјешење за БиХ"

Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак изјавио је да Дејтонски споразум представља уникатно и одговарајуће рјешење за компликовану уставну, политичку и друштвену стварност у БиХ и да ова партија подржава Републику Српску у настојањима да одбрани тај међународни уговор.

Босна и Херцеговина 21.11.2023 | 09:13
"Уникатно и одговарајуће рјешење за БиХ"

Поводом 28 година од парафирања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, потписаног у Дејтону, Селак је рекао Срни да је Дејтонски споразум оптимално рјешење за БиХ, јер омогућава суживот, мир и стабилност, али и право на развијање посебности Републици Српској, која је најважнија тековина и историјски подвиг српског народа.

"Дејтонским споразумом омогућени су мир и стабилност као највредније тековине човјечанства, али је успостављена и данашња БиХ, коју чине два равноправна ентитета и три конститутивна народа", напоменуо је Селак.

Он је додао да је тај мировни споразум омогућио енитетима и народима да, кроз уставне механизме, очувају своје посебности, одржавају мир и обезбиједе грађанима економски просперитет.

Данас се навршило 28 година од када је у америчкој бази "Рајт Петерсон" у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставноправни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета - Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса. 

(Срна) Фото: Фацебоок

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мирко МД

21.11.2023 09:39

Одлична изјава господина Селака. Подршка за нове и младе људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

21.11.2023 09:58

Свака цаст, лијепо рецено. Доци це и то вријеме да додју млади и цестити људи на цело РС и да испратимо старе политицаре који су у сваком смислу вец одавно требали бити у пензији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Гавро

21.11.2023 20:33

Испраши ти Додига, остави паметне и поштене људе, ,,,,

Name

Борац

22.11.2023 13:15

Али под условом да буде потомак прадеде из Озне,деда из Удбе,оца из ДБ,тј.потомак отпадника бившег система као што си и сам.

Name

Др

21.11.2023 10:42

Ха ха...овај се разумије у Дејтонски споразум ко' Дјуја у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2023 15:22

Није га овај ни процитао. Мозда зна укупно 10 ставки, рест је за пропаганду.

Name

Поп

21.11.2023 12:42

Јел цитао изјаву, јер не вјерујем да је из главе ово рекао. Знам га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино!

21.11.2023 13:02

Свака час . Добар пут да млади политицари помогну омладини да остаје у миру стабилности у својој земљи и да раде у њој без изгоњења из земље са стране водја који желе рат немир мрзњу све ради својих личних интереса и своје одбране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи моји

21.11.2023 15:30

Шта вам је? Па газда(немојте ми писати да му није) му се данас раздружио од БиХ и још реко : нажалост,а овај прича о државној заједници. Па је л читате ви вијести ,слушате ли . Па шта је ово више у три .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

21.11.2023 19:25

Докле цес тако прицати док те ненајду Стаси оплацкао као и твој Сеф Дјокиц Цим Најду твоју плацку одмах це Србска бити нападнута и србски народ Србска је на криминалу створена и од криминалаца и све на лази и Лазима од Радована Мантијаса до Данас ,један дан казете Ентитет а други дан Дрзава ако вас Неко про казне дасте криминалац одмах је против србског народа и одмах је одпадник ту РС Ентитет треба укинути И криминалце похапсити и дати име само Ентитет а никаква Република ,Република је Дрзава а нема је нигдје него ентитет И то није дрзава него Региа опстина И само тако це завладати мир или то предати под мадјународни протецторат заувјек

ОДГОВОРИТЕ