Српска мора бити друштво правде и просперитета

- За паметног човјека, сваки рат је изгубљен. Прошло је 28 година од завршетка несретног рата у Босни и Херцеговини. Прије готово три деценије, дочекали смо крај свеопштег лудила у које смо увучени без много питања и избора. Сви они који су се тада борили за заштиту права нашег народа, са радошћу су дочекали вијест о окончању сукоба. Тада је међународно признање добила и Република Српска, коју је српски народ још у јануару 1992. године и званично прогласио, рекао је  Милан Миличевић, предсједник СДС.

Република Српска 20.11.2023 | 16:42
Српска мора бити друштво правде и просперитета

Република Српска какву смо сањали, каже Миличевић, и даље је само недосањани сан.

„Друштво правде, слободе говора и мишљења, једнаких прилика за све, стручности, образовања и живота достојног човјека још увијек је далеко од реалности. Напротив, заробљени смо у криминалу, корупцији, непотизму и партијским подјелама. Плате у Републици Српској су далеко испод довољних за нормалан и пристојан живот. Судство и тужилаштво су у рукама политичких и других моћника. Изборни процес у потпуности је компромитован“, наводи Миличевић.

Он истиче да је након огромних страдања тих несретних година, било вријеме за повратак у нормалан живот, развој и напредак друштва, али да до тога није дошло. 

„Напротив, тонули смо све дубље и дубље, да бисмо у посљедних неколико година доживјели одлазак младих људи и читавих породица какав није виђен ни у ратним временима. Нажалост, стиче се утисак да тридесет година стојимо у мјесту“, казао је Миличевић и поручио:

Док ће ових дана поново да се шаљу поруке са националним темама, понајвише од оних који су тих тужних година били итекако сигурни и стварали личне империје, ја исказујем само двије поруке. Надам се да наша дјеца и унуци неће никада доживјети то што смо ми нажалост морали; и постављам задатак свима нама који смо још увијек у Републици Српској да никада не одустанемо од идеје о бољем животу коју смо тада почели да сањамо! Ово мора бити друштво једнаких могућности за све, друштво правде и просперитета!

(БН) Фото: Архива

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дјунта бл

20.11.2023 16:57

Одакле овај исплива???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

20.11.2023 17:02

Све Миличевићу што си казао је тачно,истинито и прихватљиво,подршка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.11.2023 18:11

Браво Миличевићу. Причаш супер. Али гласаш са властима и не покрећете никакаве активности осим саопштења. Ради тога сте постали најбројнија странка унутар СНСД и ДНС.

Name

Дервента

20.11.2023 17:12

Лијепо је то све и прецизно речено,исказана је суштинасвега тога,али далеко смо ми од правде и просперитета.Нажалост,куће се празне,дупло више становништва умире,него што се рађа,јер продуктивно становништво и цијеле породице напуштају своја огнијшта,чини се ,због материјалне егзистенције,а понајвише због укупне ситуације у друштву и великог јаза између малог броја "богатих" и велике већине сиромашних.Треба вратити народу,нарочито младој популацији, онај слоган:"Пробуди се ,нешто се дешава и твоја се судбина рјешава!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.11.2023 17:15

Ко је рекао да не мора? Наравно да мора. Сви смо за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

20.11.2023 17:56

Аха! РС друштво слободе говора и слободнога мишљења, социјалне правде, гдје се закон примјењује једнако према свима, друштво хуманости и морала без корупције, непотизма и криминала, биће то РС једнога лијепог сунћаног дана, у некој далекој будућности, можда!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

назалост

20.11.2023 19:04

Ни за хиљаду година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светлост

20.11.2023 19:11

Искрррено далеко смо.мии.од тога ми смо давно.дотакли дно и давно је на површину испливао муљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕСНА

20.11.2023 19:13

Ако нисте видјели полтрона ево га, Додик оком а он скоком, а нама баца димне бомбе без конкретне акције, програма, приједлога за конкретна рјешења....безброј је примјера да се докаже..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

20.11.2023 22:44

Сви ови воле да промотивно дају звуцне изјаве, да теоретису ста "треба", ста "мора", прица се о "идејама", "сновима" итд.итд. и људи се примају на овај хипотетицки наратив. А нико од ових бајкозбораца у ствари не предузима ниста конкретно да несто заиста оствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

21.11.2023 03:07

Ух Постовани Докторе није ваљда дасте Изгубили компас на криминалу створено И од криминалаца и сада пуно криминалаца Ви приповједате правду и просперитет Ви докторе приповједате монасима у манастиру како је дјаво добар ,Постовани докторе потразите бољи компас тај или је стар пуно или уопсте немате компас

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

21.11.2023 09:52

Ја не знам шта сте ви политичари сањали, "ми"смо се борили да останемо у једној држави, нису нам дали, али Американци су нам дали Републику Српску у БиХ, хоћете да нам и то узму, не ти, ниси власт, ал онај ко јесте, шта хоће, Олују

ОДГОВОРИТЕ