Резолуција о спречавању насиља над женама

Са 31 гласом ЗА и шест суздржаних, Представнички дом Парламента БиХ усвојио је Резолуцију о спречавању свих облика насиља над женама и узнемиравања жена у БиХ.

Босна и Херцеговина 20.11.2023 | 15:25
Резолуција о спречавању насиља над женама

Међутим, прије гласања, посланик Листе "За правду и ред" Ненад Грковић најавио је да ће Клуб посланика СДС-ПДП-Листа "За правду и ред" поднијети иницијативу за смјену министра спољне трговине и економских односа Сташе Кошарца, јер како је нагласио "он је један од оних на које се односи ова Резолуција".

Иначе, на дневном реду су се нашла и два приједлога закона, о престанку важења Закона о Суду БиХ и Закона о Тужилаштву БиХ, предлагача Милорада Којића (СНСД).

Он је нагласио да је те законе, иако су усвојени у Парламенту, илегално наметнуо тадашњи високи представник Педи Еждаун.

Грковић је током дискусије подсјетио Којића да је управо СНСД, прије двадесет година, гласовима омогућио усвајање оба ова закона, те да су се "сјетили да их повлаче тек кад је покренут процес против Милорада Додика".

Којић је на то одговорио да сви понекад чине грешке, што се покушава поправити овим приједлозима.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

+

20.11.2023 16:19

Ви сте били дужни економију побољшати. БАДАВА тај закон код гладних и несрећних људи. "ГДЈЕ ГЛАД УЂЕ НА ВРАТА, ЉУБАВ ИЗАЂЕ НА ПРОЗОР". Сва имовина у рукама малог броја људи. И ви ништа. Други гладни. А ЗА ПАР СЛУЧАЈЕВА НАСИЉА, ПРОГЛАШАВАТЕ НАЦИЈУ НАСИЛНОМ. НАТО ЈЕ НАСИЛАН. ГДЈЕ УВОДИ ДЕМОКРАТИЈУ, ОН ПРВО БАЦИ УРАНИЈУМ И МНОГО НАРОДА ПОУБИЈА. А МИЛИОНЕ ЗАРАЗИ. Обичан грађанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.11.2023 18:22

Ништа није наметнуто. Сви закони су усвојени у Скупштини. Како онда могу бити наметнути. А за све је гласао СНСД. Е сад заиграла мечка и пред нашом кућом па треба мијењати.

Name

Саваа

20.11.2023 16:23

Браво Грковицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

20.11.2023 16:47

А нас мушкарчине ко бебе а? Не, не, треба исто према свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слијепци

21.11.2023 09:22

Треба ли резолуција против насиља над дјецом, старцима, мускарцима, инвалидима, радницима итд. Или дје довољно да се закон примјењује једнако за свакога. Нее, морате спровести феминистицку ЛГБТ ++ агенду и доносити посебне резолуције и законе за одредјене групе и тиме нас идвести у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ