Обустављен рад и у АрцелорМиттал Приједор

Привремена обустава производње у АрцелорМиттал Приједор.

Република Српска 20.11.2023 | 14:41
Обустављен рад и у АрцелорМиттал Приједор

Компанија АрцелорМиттал Зеница је привремено обуставила производњу, због лоших услова који владају на тржишту челика.

Након пажљивог разматрања и процјене свих расположивих опција, 11. новембра 2023. године је привремено обустављен рад Високе пећи, након чега је сукцесивно обустављена производња и у осталим погонима.

Производња у Ваљаоницама обустављена је 2. новембра 2023. године.

Како је АрцелорМиттал Зеница наш једини купац, и ми у АрцелорМиттал Приједор смо били приморани да привремено обуставимо процес рада.

У сарадњи са Синдикалном организацијом Друштва тренутно разматрамо све опције везано за статус радника.

Заједнички циљ нам је да изнађемо најбоља могућа рјешења за наше запослене током овог периода. Надамо се да ће што прије доћи до стабилизације услова на тржишту који би нам омогућили покретање производног процеса, саопштено је из поменуте компаније.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Жељезничар

20.11.2023 15:13

Тако на жељезницама, кући послати, отправници, скретничари по један у станици, људи послати на годишње одморе и вишак сати а само управа ради пуном паром, прича се да први синдикалац Симо Цвјетковић спрема велики штрајк изгледа да се посвађао са управом, мора да ће га послати у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

20.11.2023 16:07

Рецесија......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

20.11.2023 16:23

Толики радници остали без посла па ћуте немогу схватити ста треба да се деси да овај народ се дигне а јесмо постали мишеви,фуј💩

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

20.11.2023 18:54

То су већином ухљеби власти несмију се јављати они морају да реде по наредбама оних који су их запослили ни до сада им није требала њихова глава да мисле са њом то су климоглавци,послушници исто као и посланици и министри режимске власти.