Ђоковић: 2023. једна од најбољих сезона у животу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Торину да му је 2023. једна од најбољих сезона у животу и да му је круна победа против Јаника Синера.

Србија 20.11.2023 | 07:51
Ђоковић: 2023. једна од најбољих сезона у животу

Ђоковић је синоћ освојио рекордну седму титулу на Завршном АТП Мастерс сезоне, пошто је у финалу победио Синера 6:3, 6:3. 

Српски тенисер је стигао до седме титуле на завршном турниру, чиме је поставио нови рекорд који је до сада делио са Роџером Федерером.

"Ово је посебан моменат. Једна од најбољих сезона у животу. Круна је победа против локалног хероја. Играо је сјајан тенис. Јако сам поносан. У последња два дана сам играо одлично. Морао сам да појачам, да добијам мечеве, да не чекам да ми они то дају. Тактички сам играо другачије данас, све у свему феноменална недеља", изјавио је Ђоковић по завршетку меча.

Ђоковић је са трибина имао подршку сина Стефана и ћерке Таре.

"Гледали су ме последњих пар дана, одувек сам желео да играм пред њима. Сада су свесни шта се дешава. Тако сам захвалан што сам отац два дивна анђела који ми дају снагу", додао је најбољи тенисер света.

Синер је имао велики подршку са трибина, али је Ђоковић сигурно стигао до тријумфа.

"Одиграо сам фантастичан меч, тактички доста другачије негио у групној фази. Имао сам оштрину од почетка, наметнуо сам свој ритам, сервирао сјајно. Имао сам шансе за дупли брејк и онда ствари су се мало закомпликовале, имао је два сервис гема 15:40 и 0:30, али остао сам присебан. Није било лако играти пред публиком која је била овако гласна и која ме је ометала између сервиса, свашта се дешавало. Тим више је ова победа слађа", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је раније обезбедио прво место на АТП листи на крају године, осми пут у каријери. 

Српски тенисер данас званично започиње 400. недељу на челу АТП листе.

Турнир у Торину играо се за наградни фонд од 15 милиона долара.

(Тањуг) Фото: беинспортс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ста рећи?

20.11.2023 08:15

БРАВООООО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

20.11.2023 08:24

Све цеститке. Желим ти срецу а такодје И твојој породици. Велики ХЕРОЈ И БОРАЦ САМ ПРОТИВ СВИХ И УСПИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајсторе

20.11.2023 08:44

Алал ти вјера, жив и здрав нам био и да ти следећа 2024. година буде још успјешнија од ове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.11.2023 08:51

Нека му, ако постоји, Бог да здравља и среће и нека "поскида" СВЕ рекорде, ријетко добар прво човјек а онда и спорташ, идемо Ноле!

ОДГОВОРИТЕ